Prefectul a verificat activitatea comisiilor de evaluare

Prefectul a verificat activitatea comisiilor de evaluare
Pentru a verifica modul în care-şi fac treaba comisiile pentru evaluarea pagubelor cauzate de grindină, prefectul judeţului Botoşani a fost ieri, 23 iulie, în câteva comune afectate.

Adrian Constantinescu a stat de vorbă cu botoşăneni din zonele Brăieşti şi Văculeşti, care sunt acum nevoiţi să-şi schimbe acoperişurile locuinţelor şi anexelor, după ce gheaţa căzută în noaptea de 15 iulie le-a găurit azbestul sau ţiglele de pe case. Cei care au avut posibilităţi financiare au trecut la reparaţii, pentru a nu li se deteriora mai rău proprietăţile.

Botoşănenii ale căror case erau asigurate aşteaptă banii pe care îi vor da firmele de asigurări, însă circa un sfert dintre cei afectaţi sunt fără posibilităţi financiare şi nici nu aveau contracte de asigurări. Toate aceste detalii sunt centralizate de comisiile de evaluare a pagubelor formate din ordinul prefectului.

Un caz mai aparte îl reprezintă beneficiarii venitului minim garantat, care au asigurări obligatorii făcute prin lege, însă, din cauza unui blocaj de comunicare cu firma de asigurare, reprezentanţii acesteia nu au ajuns până acum în judeţ pentru a constata daunele. A fost nevoie de intervenţia prefectului de Botoşani la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, pentru ca să se trimită în teritoriu formularele pe care trebuie să le completeze persoanele afectate.

"Ieri s-au trimis la primării formularele prin care se solicită evaluarea pagubelor. Beneficiarii venitului minim garantat trebuie să se adreseze primăriilor pentru perfectarea acestor hârtii. Îi invit pe domnii primari să-şi anunţe oamenii şi să înceapă cât mai repede procedura", a solicitat Adrian Constantinescu.
 
Chiar şi la o săptămână după bombardamentul cu grindină, prefectul judeţului a putut vedea dimensiunile pe care le-a avut gheaţa din zona Văculeşti. Un locuitor din satul Gorovei a păstrat în congelator câteva bucăţi dintre cele care i-au găurit casa şi i-au spart geamurile. Deşi s-au mai topit între timp, acestea sunt mai mari decât un ou de găină. 




 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11

Înaintea sărbătorilor pascale, jandarmii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale și ...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
21

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
271

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...