Predoiu: Finantarea partidelor politice ar putea fi facuta de la bugetul de stat

Predoiu: Finantarea partidelor politice ar putea fi facuta de la bugetul de stat
Finantarea partidelor politice de la bugetul de stat poate fi o solutie, considera ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

"Este o solutie (n.r. finanatarea de la bugetul de stat), pot fi si altele, ele vor fi stabilite in Parlament. Noi ceea ce formulam prin aceasta strategie (n.r. anticoruptie) este necesitatea si obiectivul. Din procesul de finantare deriva o serie de neajunsuri pe care le vedem cu totii", a declarat Predoiu la Digi 24.

Potrivit ministrului Justitiei, viitoarea lege de finantare a partidelor politice ar trebui sa contina inclusiv sanstiuni care sa ajunga pana la lipsirea totala a unui partid de finantarea de la bugetul de stat in cazul actelor de mita electorala.

"In cazurile de mita electorala trebuie sa se ajunga pana la lipsirea partidului respectiv de alocarile de la buget. Daca te duci si dai mita electorala, atunci pierzi banii de la buget", a mai precizat Predoiu.

Viitoarea lege va contine inclusiv masuri de trasparentizare, de control si de standardizare in ceea ce priveste reclama electorale.

Ipoteza finantarii partidelor politice de la bugetul de stat a fost vehiculata inclusiv de presedintele Traian Basescu, inca de la inceputul anului trecut.

La vremea respectiva, Traian Basescu declara ca viitoarele campanii electorale pentru Parlament ar trebui finantate integral de la bugetul de stat, in limita a 50.000 de lei per candidat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
29

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
90

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
18

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...