Preda: Dacă nu există un potenţial pentru schimbare în filialele PDL, suntem pe un drum prost

Preda: Dacă nu există un potenţial pentru schimbare în filialele PDL, suntem pe un drum prost
Europarlamentarul Cristian Preda spune că aşteaptă congresul PDL pentru a vedea ce schimbări se vor produce la vârful partidului. Totuşi, el s-a arătat descurajat de faptul că, la nivel local, nu sunt aleşi oameni noi, ceea ce nu va putea duce la schimbări reale la nivelul conducerii centrale.

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat la Europa FM că este curios când se va decide data congresului PDL, mai ales că nimeni nu i-a întrebat pe membrii când îşi doresc să aibe loc congresul.

Preda a spus că "e deja în curs un proces de confirmare a situaţiei actuale" din PDL, având în vedere că la alegerile din filialele locale sunt aleşi aceeaşi oameni. "Nimic nou nu pare să se petreacă la nivel de bază. Dacă acest lucru se întâmplă la nivel local, atunci la fel se va întâmpla şi la nivel naţional? Schimbarea într-un partid se naşte de jos. Orice schimbare importantă într-un partid trebuie să pornească de la schimbări operate local", a spus Preda care a subliniat că "Dacă toate acestea rămân la loc şi la congres schimbăm doar o persoană nu se va întâmpla nimic".

Preda a criticat faptul că partidul a ameninţat cu retragerea sprijinului politic şi cu excluderea toate vocile care au vorbit împotriva partidului.

Europarlamentarul a trecut în revistă numele celor care şi-au anunţat intenţia de a candida la conducerea partidului: Falcă, Blaga, Baconschi. "Suntem într-un proces de reconfirmare, nu într-unul de reformă. Dacă nu există în acest moment un potenţial pentru schimbare care să se petreacă la nivelul filialelor, atunci mă tem că suntem pe un drum foarte prost croit.  Pe de o parte avem o aşteptare în privinţa politicii din partea societăţii, avem o neîncredere foarte mare în PDL şi pe de altă parte, noi, în loc să regăsim calea renovării, încercăm să machiem lucrurile la vârf. Lumea nu ne va crede", a concluzionat Cristian Preda.  În opinia sa, o cale pentru a schimba această situaţie ar fi  redeschiderea discuţiei despre schimbarea statutului PDL. (Realitatea.net)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
4

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
24

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
79

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...