Precizari in legatura cu modul de completare a registrului de evidenta a zilierilor

Precizari in legatura cu modul de completare a registrului de evidenta a zilierilor
Registrul de evidenţă a zilierilor, este un document cu regim special. Acesta se tipăreşte de către Imprimeria Naţională cu elemente de siguranta, iar distribuirea lui se va face la solicitarea beneficiarului, contra cost, la sediul inspectoratului teritorial de munca.

Înregistrările în acest registru se fac în ordine cronologică, pentru toti zilierii cu care beneficiarul are raporturi de munca in baza legii. Înregistrările se vor face zilnic (exceptând perioadele în care nu se execută lucrări), informeaza un comunicat al ITM.

Beneficiarul de lucrări are obligaÅ£ia de a transmite către inspectoratul teritorial de munca o copie a registrului cu înregistrările din luna precedentă, certificată conform cu originalul" până pe data de 5 a lunii următoare. În cazul în care beneficiarii de lucrări care au înfiinÅ£at sucursale, agenÅ£ii, reprezentanÅ£e, puncte de lucru, pot delega acestora ÅŸi competenÅ£e de conducere, completare ÅŸi transmitere a registrului la inspectoratele teritoriale de munca.

Registrul va fi păstrat la sediul beneficiarului sau după caz la sucursale, agenţii, reprezentanţe, puncte de lucru.

Beneficiarul sau persoana delegată va răspunde de completare, păstrarea registrului. Completarea în registru se va face cu litere mari de tipar, fără prescurtări, iar la nume ÅŸi prenume se va adăuga ÅŸi iniÅ£iala tatălui.

Înscrierea datelor în registru se va face numai cu cerneală sau pastă albastră. Prescurtările permise sunt: - S.C. – societate comercială; S.A. – societate pe acÅ£iuni; S.R.L. – societate cu răspundere limitată; S.N.C. – societate în nume colectiv;  S.C.S. – societate în comandită simplă; S.C.A. – societate în comandită pe acÅ£iuni.

Orice modificare a datelor înscrise se va face prin tăierea cu o linie orizontală, cu cerneală sau pastă roÅŸie, ÅŸi înscrierea datelor corecte tot cu cerneală sau pastă roÅŸie, lăsându-se vizibilă înscrierea anterioară, ÅŸi se aplică ÅŸtampila ÅŸi semnătura beneficiarului de lucrări.

Nu se va lăsa pagini ÅŸi poziÅ£ii libere între paginile registrului.

Pe prima pagina a registrului se completeaza datele de indentificare ale beneficiarului de lucrari.

Completarea Registrului de Evidenta a Zilierilor se face in conformitate cu prevederile legale, respectiv Legea nr. 52 din 15 aprilie 2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 276 din 20 aprilie 2011, Ordinul nr. 1439/1930 din 29 aprilie 2011 al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale nr. 1930 din 28 aprilie 2011 al Ministerului Finantelor Publice pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 300 din 2 mai 2011.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
13

PreÈ™edintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să È›inem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
57

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
56

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...