PREA REBEL SĂ FII CONDUS! - 26 iunie: Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri

PREA REBEL SĂ FII CONDUS! - 26 iunie: Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri
Consumul de droguri a ajuns să reprezinte şi în ţara noastră un fenomen de amploare, aflat într-o expansiune îngrijorătoare. În prezent, prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri sunt considerate prioritate naţională, dar şi o necesitate a comunităţii. Astfel, la nivel mondial, data de 26 iunie reprezintă Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri.

Agenţia Naţională Antidrog are rol de coordonator, la nivel naţional, a politicilor antidrog în domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri precum şi al asistenţei integrate a consumatorilor, asumându-şi misiunea de dezvoltare, promovare şi implementare, într-o manieră unitară, integrată şi continuă, a răspunsului din domeniul reducerii cererii şi ofertei de droguri, în deplin acord cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului.

Cu această ocazie, Agenţia Naţională Antidrog a lansat şi spotul Campaniei Naţionale "Prea rebel să fii condus!". Pentru a da substanţă şi vizibilitate acestui eveniment care să vină în sprijinul tinerilor şi al comunităţii, CPECA Botoşani în parteneriat cu DSP Botoşani va promova acest spot prin intermediul televiziunilor locale şi panourilor publicitare amplasate pe Pietonalul Unirii şi Casa Cărţii. Deasemenea, va fi amenajat un punct de informare pe Pietonalul Unirii din Mun. Botoşani unde vor fi distribuite materiale informative (afişe, fly-ere, baloane inscripţionate) prin intermediul voluntarilor Centrului.

Totodată, în data de 15 iunie 2012, în cadrul CN "A. T. Laurian" Botoşani s-a desfăşurat Concursul antidrog, antialcool, antifumat – ediţia a VIII-a organizat de către DSP Botoşani în parteneriat cu ISJ Botoşani. La concurs au participat 18 elevi din clasele a III-a şi a IV-a, 17 elevi din clasele a V-a şi a VI-a, 21 elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a şi 5 elevi din clasele a IX-XII. S-au acordat trei premii II, patru premii III şi 28 de menţiuni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Moarte cruntă pentru un șofer român în Belgia, chiar sub ochii soției. Cineva a aruncat un capac de canalizare în cabina TIR-ului!

astăzi, 12:35
93

Șoferul român de TIR a fost victima unui act șocant de violență petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, 11 mai 2024, când cabina sa a fost lovită de un capac de cana...

Incendiu uriaș la Salcea, populația avertizată prin RoAlert și sfătuită să evite zona! (Foto, Video)

astăzi, 11:25
1832

Focul a izbucnit la o hală a unui operator economic, care are ca activitatea producția de tâmplărie PVC.Fum negru deasupra orașului Salcea. În acest moment intervin pompierii milit...

Carol, copilul din Botoșani care cucerește scena și ringul de dans! (Video)

astăzi, 11:04
136

În cadrul Top Child Performance, Carol este propus la Premiul special pentru cea mai frumoasă evoluție în muzică ușoară și performanță în dans sportiv.Ieremciuc Carol And...