Prăpăd făcut de un Volkswagen, la Răchiți! Protagonistul, un tânăr băut și fără permis! FOTO

Un spectaculos accident de circulație a avut loc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe raza localității Răchiți, un Volkswagen scăpat de sub control provocând serioase pagube materiale, iar două persoane au ajuns la spital.

Autoturismul, în care se aflau doi tineri, se deplasa pe drumul comunal care duce de la abator spre centrul localitatii, iar la un moment dat șoferul a pierdut controlul volanului, a intrat într-un stâlp de electricitate pe care l-a pus la pământ, a rupt un gard și a ajuns în curtea unei case.

Mai multe echipaje de ambulanță, poliție și pompieri au ajuns la locul accidentului, unde a fost găsită o singură persoană, Ștefan V., de 20 de ani, din Răchiți. Tânărul care îl însoțea, Ioan M., de 22 de ani, din Călărași, a fugit imediat după accident, fiind găsit după aproape o oră de căutări, ascuns într-o grădină, fiind rănit la claviculă și la coaste.
Luați la întrebări de polițiști, cei doi tineri au dat vina unul pe altul și niciunul nu a recunoscut că ar fi condus mașina.

Transportați la spital pentru îngrijiri, aceștia au fost testați cu aparatul etilotest, în cazul tânărului de 20 de ani aparatul indicând o concentrație de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celui de-al doilea 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din cauza stării grave în care se afla, tânărul de 22 de ani a fost transferat la un spital din Iaşi.

Într-un final, Ioan M. le-a spus oamenilor legii că a condus mașina, iar la un moment dat i-a dat-o prietenului său care a și produs accidentul.

În urma verificărilor făcute, polițiștii au constatat că niciunul dintre cei doi tineri nu avea permis de conducere. Cei doi s-au ales cu dosare penale. Cel care a produs accidentul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducere ără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi refuz recoltare probe biologice de sânge. Amicul său este cercetat pentru conducere fără permis. De asemenea, proprietarul maşinii, un bărbat de 38 de ani, este şi el cercetat pentru că a încredinţat maşina unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Sâmbătă dimineața, echipele de intervenție ale E.ON erau la locul accidentului pentru a remedia stricăciunile provocate de șoferul inconștient, alimentarea cu energie electrică fiind întreruptă mai multe ore.
















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni verifică modul în care autoritățile pun în aplicare măsurile preventive și de intervenție în caz de inundații! (foto)

astăzi, 17:49

Pompierii botoșăneni verifică, în teren, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administrativ-teritoriale din jude...

Șofer arestat preventiv după ce a fost prins băut și fără permis în trafic!

astăzi, 17:29

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din comuna Bălușeni. Întrucât emana halena alcoolică a fost testat c...

Ședință de urgență la sediul MAI, cetățenii din 23 de localități din Galați evacuați preventiv!

astăzi, 16:21

Duminică după-amiază, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o sedință de lucru la care a participat viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne, domnul Cătălin Predoiu, șe...