Prajituri cu visine si cirese negre

Ingrediente:

400 g visine si cirese negre, fara samburi
200 g faina + 2 linguri faina
200 g iaurt
5 oua
100 ml ulei
250 g zahar
2 lingurite de praf de copt
1 plic zahar vanilat
zeama de la 1/2 portocala
1 lingura otet
1 praf de sare

Mod de preparare:

Am batut albusul impreuna cu zaharul spuma tare. Am adaugat si zaharul vanilat. Am adaugat apoi galbenusurile pe rand. Folosindu-ma de o lingura de lemn, am incorporat pe rand iaurtul, uleiul, zeama de portocala, amestecand usor de fiecare data.

Am incorporat faina si praful de copt stins cu o lingura de otet.  Am turnat aluatul intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt, apoi am presarat fructele tavalite prin faina.

Am copt prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 minute. Cand a fost gata, am lasat-
o sa se raceasca, apoi am decorat-o cu ciocolata (cu lapte) topita pe baie de abur.

Sursa: culinar.bzi.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Durerea unei preotese din Botoșani, ea însăși bolnavă: ”Sora mea are nevoie de ajutor!”

astăzi, 22:10

Este cunoscută pentru implicarea în sute de cazuri sociale, unele la limita vieții, altele cu impact emoțional, povești de viață care au schimbat destine. Acum cere ajutorul pentru prop...

Doliu în lumea literară, s-a stins un scriitor botoșănean. ”A plecat lăsându-ne întru desfătare un dar de preț!”

astăzi, 20:20

Scriitorul Nicolae Turtureanu s-a stins marți, 17 iunie, într-un spital din Iași, unde era internat de duminică, suferind de o boală gravă.  Scriitorul Grigore Ilisei, a scris pentr...

Otrava din farfurie! Specialiștii au întocmit topul alimentelor contaminate cu pesticide. Surpriza de pe primul loc!

astăzi, 19:57

Autoritățile au atras atenţia că alimentele aflate pe piaţă au fost contaminate cu pesticide, astfel că populaţia trebuie să sporească atenţia înainte de consum. Peste 90% dintre m...