Prăjitură cu ciocolată din două ingrediente

Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatire: 25 min
Gata in: 35 min

INGREDIENTE
 250 g Nutella, Finetti sau altă cremă de ciocolată
 4 ouă mari

PREPARARE
O reţetă de prăjitură simplă, din numai două ingrediente, care nu necesită făină. Uite cum faci prăjitura cu Nutella.

1. Ouăle se bat cu mixerul, pe viteza cea mai mare, până când îşi triplează volumul. Acest pas este foarte important şi nu trebuie scurtat. Altfel, prăjitura nu va avea textura potrivită şi se va simţi gustul de ou.

2. Crema de ciocolată se pune într-un bol şi se topeşte uşor la cuptorul cu microunde sau la bain marie. Trebuie doar să se înmoaie puţin.

3. În bolul cu ciocolată se adaugă o treime din ouăle bătute şi se omogenizează foarte bine, până când nu se mai văd urmele de ou. Se adaugă încă o treime din ouăle bătute şi se omogenizează din nou. Se adaugă şi restul de ou, amestecând din nou foarte bine.

4. Compoziţia se pune într-o tavă puţin adâncă pe hârtie de copt. Se pune în cuptor la foc mic, aproximativ 20 de minute sau până când se întăreşte suficient astfel încât vârful de cuţit introdus în prăjitură să iasă curat.

5. Se lasă să se răcească cel puţin o oră.

Sfat: Este foarte important să foloseşti exact cantitatea de ciocolată menţionată, să baţi ouăle foarte bine şi să urmezi întocmai toţi paşii menţionaţi.

retete.unica.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor de la Rutieră a lăsat zeci de șoferi fără permis!

Monday, 14 October 2024

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 1.000 de persoane, au fost aplicate 570 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.000 de lei și au fost reț...

Razie a polițiștilor în muncipiul Botoșani: Zeci de forțe de ordine au împărțit sancțiuni!

Monday, 14 October 2024

În noaptea de 12 spre 13 octombrie 2024, intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei de ordine publică, investigații criminale...

Focarele de pestă porcină dintr-o localitate din Botoșani dau bătăi de cap sucevenilor!

Monday, 14 October 2024

Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, a subliniat că la Verești „este ce mai mare investiți...