Posturi recâştigate în instanţă de o parte dintre angajaţii Fiscului botoşănean, disponibilizaţi!

Posturi recâştigate în instanţă de o parte dintre angajaţii Fiscului botoşănean, disponibilizaţi!
Unii dintre angajaţii fostei Direcţii Generale a Finanţelor Publice Botoşani care şi-au pierdut locurile odată cu reorganizarea instituţiei din vara anului trecut au început să câştige procesele deschise în instanţă pentru reîncadrarea pe post în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani.

Doi angajaţi care făceau parte din categoria personalului contractual şi care au contestat deciziile de destituire din funcţie au obţinut la Tribunalul Botoşani reîncadrarea pe posturi.

Este vorba despre Iliuţă Corbu şi Constantin Anton, care au fost reangajaţi la Administraţia Financiară din Botoşani şi Dorohoi.

"Obligă pârâta să reintegreze reclamantul pe postul deţinut anterior, de muncitor calificat şi să-i plătească acestuia o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul, de la data desfacerii contractului de muncă până la data reintegrării efective pe post", se arată pe site-ul Tribunalului Botoşani.

Sindicatul Sed Lex a deschis acţiune în instanţă pentru reîncadrarea pe posturi a circa 37 de funcţionari publici şi personal contractual care nu s-a mai regăsit în schema de personal a noii instituţii.

Până acum au fost admise acţiunile doar în cazul personalul contractual, în timp ce în cazul funcţionarilor au fost respinse, sindicaliştii făcând recurs la Curtea de Apel Suceava.  

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
127

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
484

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
192

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...