Postasii au intrat in greva japoneza! Urmeaza greva foamei - FOTO

Postasii botosaneni, dar si cei din tara, sunt astazi în greva japoneză, asta dupa ce duminica, mii de angajati ai Postei Romane din toată tara au participat la un miting de protest în Capitala, de la Botosani fiind prezenti aproximativ 50 de persoane.

Potrivit liderului Filialei Botosani a Sindicatului Lucrătorilor Poştaşi din România (S.L.P.R), Constantin Ispir, postasii cer în principal demiterea directorului general al CNPR, Ion Smeeianu, și a directorului executiv, Rosita Alexe.

Revendicarile sindicaliștilor vizează, totodată, renunțarea la "guvernanța corporativă" și revenirea la vechea formă de conducere.



De asemenea, se dorește angajarea imediată a personalului necesar pe posturile vacante din operațional, respectiv factori poștali, agenți poștali, oficianți, lucrători în tranzite. În plus, poștașii vor să primească o creștere salarială egală cu echivalentul inflației, în sumă fixă, începând cu data de 1 iunie.

Dupa aceasta greva japoneza, joi, 15 mai, urmeaza o pichetare la sediul Oficiului Judetean de Posta Botosani, urmand ca pe 19 mai, liderii de sindicat din intreaga tara sa intre in greva foamei.

"Am solicitat o autorizatie pentru aproximativ 40 de persoane, pentru ziua de joi. Pichetarea va incepe de la ora 7:30 si pana la ora 8:30, pentru ca angajatii sa fie in afara programului, ca sa nu riscam sa fie sanctionati. Daca nu se va lua nicio masura, incepand cu 19 mai, liderii de sindicat vor intra in greva foamei. Cat va tine n-as putea sa va spun. Toti liderii din tara vom merge la Bucuresti si vom intra in greva foamei", a declarat Constantin Ispir, liderul Filialei Botosani a S.L.P.R.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

astăzi, 20:35

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

astăzi, 20:00

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

astăzi, 19:20

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...