Poşta Română începe distribuirea cardurilor de energie

Poşta Română începe distribuirea cardurilor de energie

Poşta Română începe marți să distribuie cardurile de energie de care vor beneficia patru milioane de români cu venituri lunare de până la 2.000 de lei.

Cardurile care se vor acorda în două tranşe au o valoare de 700 de lei fiecare.

Cu ajutorul lor se vor putea face plăţi în contul facturilor de electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat, butelii, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire. Este vorba despre facturi curente sau restante, care vor viza doar locul de consum de la domiciliul beneficiarilor.

În cazul în care aceştia vor fi înştiinţaţi că nu mai sunt eligibili să primească ajutorul respectiv, pot suna la 0319966, numărul de call center creat de Poşta Română, unde vor primi informaţii suplimentare şi vor fi îndrumaţi dacă situaţia respectivă poate fi corectată.

De altfel, pe site-ul Poştei sunt publice toate informaţiile necesare celor care primesc aceste carduri.

Aşadar, facturile vor putea fi achitate fie la oficiile poştale, fie direct la poştaş, dar şi online, după aceeaşi procedură, a explicat, ieri, ministrul investiţiilor şi proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Marcel Boloş: Vor putea accesa aplicaţia informatică prin introducerea seriei pe care o are cardul de energie şi apoi cele trei documente pentru efectuarea plăţilor: cartea de identitate, cardul de energie şi factura justificativă privind datoria faţă de furnizorul de energie.

Cardul de energie nu poate fi vândut sau donat, iar cei care vor încerca să încalce aceste reguli riscă amenzi de mii de lei. Cu un card se pot face mai multe plăţi către mai mulţi furnizori până la epuizarea sumei. (Rador)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:00

astăzi, 11:31
10

Cei de la FC Hermannstadt primesc în această după amiază vizita echipei botoșănene în etapa cu numărul 2 a play-out-ul.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Cele d...

Întâlnire de suflet cu prilejul aniversării Angelicăi Paveliuc Olariu, președinte de onoare a SOFR Iași

astăzi, 11:28
20

Cu ocazia aniversării a 85 de ani, Angela Olariu, din județul Botoșani, președinte de onoare al Societății Ortodoxe a Femeilor Române, a ales să sărbătorească în mijlocul comunit...

Furnizarea apei se va relua în Dorohoi astăzi, începând cu ora 10:00

astăzi, 08:37
71

Reprezentanții societății de apă Nova Apaserv fac precizarea că, din cauza complexității lucrării de remediere a avariei din zona Cervicești Deal de pe conducta de transport a apei tratate DN...