Poşta Română începe distribuirea cardurilor de energie

Poşta Română începe distribuirea cardurilor de energie

Poşta Română începe marți să distribuie cardurile de energie de care vor beneficia patru milioane de români cu venituri lunare de până la 2.000 de lei.

Cardurile care se vor acorda în două tranşe au o valoare de 700 de lei fiecare.

Cu ajutorul lor se vor putea face plăţi în contul facturilor de electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat, butelii, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire. Este vorba despre facturi curente sau restante, care vor viza doar locul de consum de la domiciliul beneficiarilor.

În cazul în care aceştia vor fi înştiinţaţi că nu mai sunt eligibili să primească ajutorul respectiv, pot suna la 0319966, numărul de call center creat de Poşta Română, unde vor primi informaţii suplimentare şi vor fi îndrumaţi dacă situaţia respectivă poate fi corectată.

De altfel, pe site-ul Poştei sunt publice toate informaţiile necesare celor care primesc aceste carduri.

Aşadar, facturile vor putea fi achitate fie la oficiile poştale, fie direct la poştaş, dar şi online, după aceeaşi procedură, a explicat, ieri, ministrul investiţiilor şi proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Marcel Boloş: Vor putea accesa aplicaţia informatică prin introducerea seriei pe care o are cardul de energie şi apoi cele trei documente pentru efectuarea plăţilor: cartea de identitate, cardul de energie şi factura justificativă privind datoria faţă de furnizorul de energie.

Cardul de energie nu poate fi vândut sau donat, iar cei care vor încerca să încalce aceste reguli riscă amenzi de mii de lei. Cu un card se pot face mai multe plăţi către mai mulţi furnizori până la epuizarea sumei. (Rador)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
3

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
128

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
105

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...