Poşta Română începe distribuirea cardurilor de energie

Poşta Română începe distribuirea cardurilor de energie

Poşta Română începe marți să distribuie cardurile de energie de care vor beneficia patru milioane de români cu venituri lunare de până la 2.000 de lei.

Cardurile care se vor acorda în două tranşe au o valoare de 700 de lei fiecare.

Cu ajutorul lor se vor putea face plăţi în contul facturilor de electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat, butelii, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire. Este vorba despre facturi curente sau restante, care vor viza doar locul de consum de la domiciliul beneficiarilor.

În cazul în care aceştia vor fi înştiinţaţi că nu mai sunt eligibili să primească ajutorul respectiv, pot suna la 0319966, numărul de call center creat de Poşta Română, unde vor primi informaţii suplimentare şi vor fi îndrumaţi dacă situaţia respectivă poate fi corectată.

De altfel, pe site-ul Poştei sunt publice toate informaţiile necesare celor care primesc aceste carduri.

Aşadar, facturile vor putea fi achitate fie la oficiile poştale, fie direct la poştaş, dar şi online, după aceeaşi procedură, a explicat, ieri, ministrul investiţiilor şi proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Marcel Boloş: Vor putea accesa aplicaţia informatică prin introducerea seriei pe care o are cardul de energie şi apoi cele trei documente pentru efectuarea plăţilor: cartea de identitate, cardul de energie şi factura justificativă privind datoria faţă de furnizorul de energie.

Cardul de energie nu poate fi vândut sau donat, iar cei care vor încerca să încalce aceste reguli riscă amenzi de mii de lei. Cu un card se pot face mai multe plăţi către mai mulţi furnizori până la epuizarea sumei. (Rador)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Românii condamnați pentru trafic de droguri vor fi înscriși într-un registru național. Alina Gorghiu, ministrul justiției:”Considerăm că astfel de persoane trebuie monitorizate mai atent de statul român.”

Luni, 4 Martie 2024
59

Parlamentul a votat marți înființarea registrului național al traficanților de droguri. Vor­bim despre o bază de date administrată de poliție care va conține numele tuturor româ...

Peste 400 de locuri de muncă vacante la AJOFM Botoșani

Luni, 4 Martie 2024
390

Ofertă generoasă de locuri de muncă în Botoșani, la începutul lunii martie 2024: 427 de locuri de muncă sunt puse la dispoziția botoșănenilor interesați.Pentru absolvenții de...

Dispozitive de măsurare a vitezei, amplasate în locuri vizibile, semafoare în zone cu risc de acidente: propuneri de modificare a legislației rutiere

Luni, 4 Martie 2024
133

Senatul a adoptat tacit, luni, 4 martie 2024, o propunere legislativă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care amplasarea radarelor pentru măsurarea vitez...