Posibile disponibilizări la trei dintre societățile subordonate CL! "Domnule director, societatea dvs. este pe chituci, la fel ca Modern Calor și Eltrans"

Posibile disponibilizări la trei dintre societățile subordonate CL! "Domnule director, societatea dvs. este pe chituci, la fel ca Modern Calor și Eltrans"
Trei dintre societățile aflate în subordinea Consiliului Local Botoșani se confruntă cu probleme care ar putea duce la disponibilizări de personal, din cauza “lipsei de viziune a directorilor", după cum afirmă primarul Cătălin Flutur.

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local de luni a fost cel privitor la prelungirea contractelor de mandat pentru membrii Consiliilor de Administrație de la Modern Calor și Urban Serv cu încă patru luni, până la organizarea concursului de selecție a noului consiliu.

Subiectul a generat discuții aprinse, edilul-șef al urbei dezvăluind că în urma unor analize ce s-au făcut privind activitatea acestor societăți, dar și a Eltrans, au fost identificate o serie de probleme care le vor afecta în viitorul apropiat activitatea.

Flutur i-a adus câteva reproșuri directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, vizavi de modul cum manageriază unitatea.

“Alaltăieri a expirat contractul Consiliului de Administrație și în această perioadă nu ați făcut niciun demers, conform Legii 31, să convocați AGA ca să fie corect, cum scrie la lege. Și am ajuns în situația aceasta. Pe de altă parte, nu am putut să facem AGA mică și știm prea bine cu toții de ce, v-ați făcut concedii și nu ați mai avut timp și de societate, cum nu ați avut timp nici până acum. Domnule director, societatea dvs. este pe chituci, la fel ca Modern Calor și Eltrans. Ați ratat două licitații importante. Nu aveți decât un singur criteriu de performanță, pe care îl invocați și dvs. și Modern Calor, că aveți profit. Este un cumul de criterii de performanță. Să le explicați oamenilor pe care o să trebuiască să îi dați afară că ați pierdut groapa de gunoi și sunteți pe locul doi la cărat gunoiul. Gunoiul era perla coroanei. Să le explicați oamenilor de ce vor pleca acasă", a spus primarul Cătălin Flutur.

“Acuzațiile sunt foarte grave. Vă vom pune la dispoziție exact modul de calcul al tarifelor pe care le-am ofertat... Problema este dureroasă, dar nici nu puteam să îmi asum ca manager să mă duc cu un tarif cu care să bag societatea în...", a replicat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

Cât privește societățile Modern Calor și Eltrans, Flutur a spus că și aici sunt posibile disponibilizări de personal. La Eltrans, în cazul în care se va obține finanțare pentru reabilitarea căii de rulare, iar investiția se va întinde pe un an sau doi apare întrebarea ce se va întâmpla cu personalul care lucrează pe tramvaie.

“În momentul în care nu mai administrăm groapa de gunoi din municipiu, o parte din personal pleacă acasă, nu? În momentul în care nu vom mai putea transporta gunoiul din municipiu, cei de pe mașini pleacă acasă. Acesta este managementul performant de la Urban Serv. La Modern Calor a scăzut producția vândută de gigacalorie. Ei trăiesc în momentul de față din vânzarea de energie electrică prin proiectul mare pe care l-am făcut și din subvenția oferită de municipalitate, care trebuia să scadă mai mult pentru că jumătate din producție e vânzare de energie electrică. Este o lipsă de viziune pe viitor la ceea ce se întâmplă", a afirmat Cătălin Flutur.

Întrebat dacă vor fi schimbați directorii de la cele trei societăți, primarul a spus: "Nu vorbim despre schimbare, nu este apanajul primarului".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
115

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
465

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
177

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...