Portariuc: În fiecare zi, Primăria Botoșani plătește către bănci valoarea unei garsoniere!

Portariuc: În fiecare zi, Primăria Botoșani plătește către bănci valoarea unei garsoniere!
Consilierul local Marius Buliga i-a reproșat primarului Ovidiu Portariuc, în debutul ședinței de Consiliu Local, că unele investiții de care se vorbește de foarte mult timp, cum ar fi strada Primăverii, nu au fost începute nici până la această dată, pe când altele, dând exemplul sensului giratoriu de la Bazar și Stadionul, au fost finalizate într-un timp record.

"Am făcut o interpelare în februarie privind strada Primăverii și atunci și domnul Tincu a spus să am răbdare să aprobăm bugetul. Bugetul a fost aprobat, licitația am înțeles că s-a desfășurat. Când începem lucrările? Odată cu primii fulgi sau în primăvara anului viitor?", a spus Marius Buliga.

În replică, edilul-șef al municipiului a spus că investițiile se fac în funcție de priorități și a dat asigurări că în acest an vor începe și lucrările la strada Primăverii, dacă vor fi bani. În cursul acestei săptămâni se va desemna și câștigătorul la licitație pentru reabilitarea acestei artere.

"Nu este ședință de Consiliu Local la care să nu vorbim de strada Primăverii. S-au alocat bani, iar la licitație a fost o evaluare destul de îndelungată pentru că asta e procedura atunci când se cer clarificări. Vom vedea în ce măsură vom avea și fondurile necesare pentru a reuși să facem lucrări în acest an. Vreau să vă reamintesc că bugetul nostru este extrem de limitat și trebuie să acționăm în funcție de priorități. A fost o prioritate finalizarea Stadionului pentru că aveam echipa în Liga I. Va urma și strada Primăverii și celelalte investiții", a spus Portariuc.

El dă vina pentru întârzereiea demarării anumitor investiții pe ratele pe care muncipalitatea le are de rambursat la creditele contractate.
 
"Vă aduc mereu în atenție gradul de îndatorare și povara financiară pe care o avem de suportat. În fiecare zi, ca să fiu mai plastic, să nu dau sume, Primăria Botoșani plătește către bănci valoarea unei garsoniere. La două zile noi plătim un miliard de lei către bănci, pentru creditele din ultimii cinci-șase ani. E o presiune financiară imensă", a conchis Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un adolescent din Botoșani, propus pentru Premiul special Tinere Talente!

astăzi, 11:32
51

Potrivit Top Child Performance, este vorba despre Eric Alexandru Cracană, în vârstă de 14 ani, din Botoșani.Eric este câștigătorul multor concursuri de interpretare vocală ...

Județul Botoșani se află sub atenționare de Cod Galben. Sfaturile pompierilor!

astăzi, 10:06
873

Astăzi, începând cu ora 10.00 și până la ora 23.00, meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.În intervalul menționat, vor fi perioade cu in...

Comuna din Botoșani care își cinstește valorile: Distincții pentru sportivi și artiști, un mare campion a devenit Cetățean de Onoare! (Foto)

astăzi, 09:44
549

La inițiativa primarului Marian Luchian, Consiliul Local și Primăria Hlipiceni au acordat Titlul de Cetățean de Onoare lui Romeo Gontineac, fost jucător profesionist de rugby, de trei ori campio...