Popovici despre cazul Amisculesei: "Ceea ce am avut de demonstrat am demonstrat, vor mai fi surprize!"

Popovici despre cazul Amisculesei: "Ceea ce am avut de demonstrat am demonstrat, vor mai fi surprize!"

 Procurorul CRISTI POPOVICI: Vor mai fi surprize!  

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani estimeaza ca in cel mult o luna Dumitru Amisculesei, alaturi de ceilalti inculpati in acest caz, printre care se afla si doi dintre fiii omului de afaceri botosanean, vor fi trimisi in judecata.

"Am mai primit cateva documente de la Oficiul de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. Garda Financiara si-a incheiat o parte din activitatile pe care le avea de desfasurat, si lucrez in continuare la rechizitoriu. Estimez ca in decurs de 25-30 de zile vor fi trimisi in judecata", a precizat Cristi Popovici, prim-procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

Prejudiciu de 999.128 euro!

Dumitru Amisculesei, doi dintre fiii sai, precum si alte patru persoane, sunt cercetate in stare de libertate dupa ce avocatii au facut recurs la masura arestarii pentru 29 de zile.

Reprezentantul Parchetului spune ca, din informatiile de pana acum, cei cercetati nu ar mai fi desfasurat activitati ilicite dupa eliberarea din arest. 

"Din informatiile pe care le am nu se mai intampla nimic si nu cred ca ar indrazni in perioada aceasta, pentru ca oricand se poate schimba starea de libertate cu arestul preventiv. Oricum, ceea ce am avut de demonstrat am demonstrat si vor mai fi surprize", a declarat Cristi Popovici.

Prejudiciul in acest caz este de 999.128 euro. S-a dispus o expertiza evaluatorie a bunurilor imobile si mobile indisponibilizate, pentru ca s-ar putea ca valoarea bunurilor sechestrate sa fie mai mare decat prejudiciul, informeaza prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunal.


Descinderile au avut loc in luna ianuarie!

Descinderile la casa omului de afaceri Dumitru Amisculesei au avut loc in dimineata zilei de 13 ianuarie, si au vizat activitatea infractională de aprovizionare cu alcool etilic, producere si imbuteliere bauturi alcoolice (rom si votca).

In cadrul actiunii a fost identificata o hala formata din doua camere, in una din ele, existand o instalatie clandestina pentru producerea si imbutelierea bauturilor alcoolice spirtoase, in cealalta aflandu-se rezervoarele de stocare a materiei prime ce urma a fi imbuteliata.

Au fost verificati de asemenea administratori sau asociati ai unor societati comerciale, intreprinderi familiale, intreprinderi individuale, persoane fizice autorizate, clienti care achizitionau bauturile alcoolice si le comercializau catre consumatori.
 
Dumitru Amisculesei, doi dintre fiii sai si alte patru persoane au primit mandat de arestare de 29 de zile, insa Curtea de Apel Suceava a decis, la recurs, cercetarea in stare de libertate a inculpatilor.


Lista inculpatilor:


-Amisculesei Dumitru - director general SC Daryany Firacos SRL Botosani
-Cimpoi Florin - consilier juridic al SC Daryany Firacos Botosani, Fishmar Boys SRL Rachiti si Corros SRL Rachiti
-Amisculesei Marius - angajat al SC Daryany Firacos SRL Botosani
-Amisculesei Andrei - angajat al SC Daryany Firacos SRL Botosani
-Vieriu Mitica - angajat al Fishmar Boys SRL Rachiti
-Arbore Vasile - angajat al SC Daryany Firacos
-Pavel Ioan - angajat fara forme legale al inculpatului Amisculesei Dumitru

Toti sunt cercetati pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala, infractiuni privind producerea de bauturi alcoolice distilate in afara antrepozitului fiscal, infractiuni de detinere si comercializare a bauturior alcoolice accizabile cu incalcarea legislatiei fiscale, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, respectiv infractiuni de spalare de bani, in cazul primilor doi inculpati.

In cauza se mai efectueaza cercetari fata de persoanele juridice SC Daryany Firacos Botosani, Fishmar Boys SRL Rachiti si Corros SRL Rachiti.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
163

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
922

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
448

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...