Pontul zilei: Sfaturile bunicii în bucătărie

Pontul zilei: Sfaturile bunicii în bucătărie
Vă prezentăm o serie de secrete pe care le puteți folosi cu incredere în bucătărie:

- Peștele prăjit nu se mai lipește de tigaie, dacă pe lângă ulei punem în tigaie puțin unt sau câteva rondele de lămâie.

- Fructele uscate își recapătă forma dacă înainte de a le folosi sunt puse în apă caldă în care se pune o lingură de drojdie.

- Dacă pregătiți orez cu lapte adăugați zahărul după ce orezul a fiert, adăugat mai devreme îl va întări.

- Înainte de a pune stafidele sau nucile în prăjituri daţi-le mai întâi prin făină, astfel se vor încopora uniform în aluat.

- Sosurile cu făină, stingeți-le întotdeauna cu puțină apă rece, altfel vor face cocoloașe.

- Oul este mai uşor de curăţat dacă în apa în care fierbe se adaugă câteva picături de oţet.

- Dacă în timpul fierberii supei lichidul scade foarte mult, completaţi cu apă caldă, nu cu apă rece. Apa rece tulbură supa şi încetineşte procesul de fierbere.

- Supa va avea o culoare plăcută dacă adăugaţi puţin morcov ras pe răzătoarea mică şi călit în puţin ulei.

- Dacă doriți să obțineți un gust deosebit pentru friptura de porc folosiți muștarul. Luați 2-3 linguri de muștar și ungeți carnea chiar înainte de a o băga la cuptor, adăugați și alte condimente precum piper, cimbru sau foi de dafin, combinația este savuroasă.

- Este important să știți că maioneza pe care o preparați acasă nu se va tăia  dacă veți amesteca mai întâi sarea cu sucul de lămâie și abia apoi veți adăuga gălbenușurile unul câte unul.

- Șunca sau costița se vor tăia mult mai ușor, dacă cufundați cuțitul în apă fierbinte.

- Fripura de porc o puteți unge cu puțină miere înainte de a o pune în tavă. Astfel, carnea  va deveni mult mai aromată. Cartofii prăjiți vor fi mai crocanți și condimentați, dacă înainte de a-i prăji, îi veți unge cu o pensulă cu apă sau sare și alte condimente.

sfaturilebunicii.ro
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
269

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
329

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
756

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...