Ponta vrea ca SRI, SIE, parchetele si CSM sa functioneze sub CONTROL PARLAMENTAR

Ponta vrea ca SRI, SIE, parchetele si CSM sa functioneze sub CONTROL PARLAMENTAR
Serviciile de informatii ar trebui sa functioneze sub un control parlamentar, procedura care sa fie aplicata si in cazul parchetelor si al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), astfel incat sa existe siguranta ca aceste institutii nu sunt folosite in batalii politice, afirma premierul Victor Ponta, informeaza rtv.net.

Ponta a precizat ca nu are nimic de reprosat in mod special actualei conduceri a Serviciului Roman de Informatii si a Serviciului de Informatii Externe, dar ca este necesar ca sistemul sa fie reglementat.

"Vorbim de un sistem in care serviciile de informatii sa fie sub un control parlamentar, transparent si cand e vorba de buget, si cand e vorba de operatiuni. Exact acelasi lucru trebuie sa fie si in ceea ce priveste parchetele, controlul CSM-ului si siguranta pentru noi toti ca toate aceste institutii de care un stat modern are nevoie nu sunt niciodata folosite in batalii politice", a spus Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bratislava.

Premierul a amintit ca legea actuala stabileste ca pentru schimbarea conducerii serviciilor de informatii este necesara o propunere din partea presedintelui tarii si un vot in Parlament.

Ponta s-a aflat joi si vineri la Bratislava, unde a participat la o noua reuniune a prim-ministrilor din statele UE membre ale grupului "Prietenii coeziunii", la care s-a discutat, in prezenta presedintilor Comisiei Europene si Parlamentului European, despre fondurile comunitare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
108

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
172

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
2140

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...