PONTA: "Imi depun mandatul, implicit şi pe cel al Guvernului României"
NEWS ALERT

PONTA: "Imi depun mandatul, implicit şi pe cel al Guvernului României"
Victor Ponta demisioneaza, incepand de astazi, odata cu mandatul sau incheindu-se si mandatul Guvernului Romaniei, implicit cel al lui Gabriel Oprea, ministrul de Interne.

"Am obligatia sa constat supararea legitima care exista in cadrul societatii si dorinta de a avea responsabilitati mai mari decat patronii de la firma respectiva. Sunt gata sa fac eu acest gest pe care societatea il asteapta, inseamna ca incepand cu ziua asta imi depun mandatul, implicit si al Guvernului Romaniei. Nu ma bat cu oamenii, am avea toti de suferit. Suferinta oamenilor nu trebuie sa degenereze intr-un joc politic sau jocuri de putere. Sper ca depunerea mandatului meu sa satisfaca asteptarile si sa revenim la ratiune si la solutii rationale", a spus Victor Ponta inaintea sedintei de Guvern de astazi.

"Sa nu ne pacalim, principalii vinovati sunt lacomia si iresponsabilitatea (...). Constat supararea legitima care exista in societate. Oamenii simt nevoia de mai mult", a spus Ponta.

"Unii parteneri ai nostri nu vor sa-si asume nicio responsabilitate si nu inteleg ca nu se mai poate face politica in felul acesta. Daca ei nu-si asuma, primul ministru a decis sa-si depuna mandatul. (...) Nu stiu cati lideri europeni ar trebui sa demisioneze ca sa plece si Piedone", a spus Liviu Dragnea in momentul in care a anuntat ca Ponta isi va depune mandatul, vizibil suparat de situatia politica.

Demisia lui Victor Ponta vine in contextul in care, marti seara, aproximativ 25.000 de oameni au protestat in Bucuresti, ca urmare a tragediei petrecute in Clubul Colectiv din Bucuresti, in urma careia 32 de tineri au murit si alti zeci se zbat intre viata si moarte.

Prima reactie a Opozitiei vine de la prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban. "Este clar ca este toleranta zero fata de tot ce inseamna coruptie, clientelism, traseism, toate naravurile din ultimii 25 de ani. Oamenii care sunt implicati in viata politca trebuie sa inteleaga ca asa nu mai merge. Vom lua toate deciziile in cadrul PNL in consultare cu presedintele Romaniei".

Moneda euro a ajuns de la 4,43 lei/unitate la 4,445 lei/unitate, in jurul orei 11:00, la scurt timp dupa decizia anuntata de Ponta. Tendinta este de crestere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
414

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
338

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
330

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....