Ponta: "Da, am fost la Universitatea din Catania! Da, am diploma!"

Ponta: "Da, am fost la Universitatea din Catania! Da, am diploma!"
Victor Ponta a publicat, pe blogul personal, un text in care raspunde noilor acuzatii care i se aduc referitor la masteratul pe care nu l-ar fi facut la Universitatea Catania. Totodata, publica si o poza cu diploma obtinuta la aceasta universitate din Italia.

"Scurt raspuns pentru cei care incearca sa continue atacurile referitoare la studiile mele: Am facut un curs de drept penal international la Universitatea din Catania, in martie-iunie 2000. Era un curs a carui denumire in italiana este "Corso di Formazione Avanzata in Cooperazione Giudiziaria e Spazio Giuridico Europeo in Materia Penale". Cursul s-a finalizat cu o lucrare scrisa, precum si cu un calificativ, asa cum rezulta din diploma atasata de mai jos. In baza lucrarii si a calificativului, am primit dreptul de a continua cursul respectiv printr-un stagiu de 3 luni (octombrie-decembrie 2000) la Directia Nationala Anti-Mafia - la sediul central din Roma. A fost o mare mandrie si onoare pentru mine sa fac acel stagiu, fiind unul din cei doar doi procurori romani (celalalt a fost procurorul Gheorghe Mocuta) in cadrul celei mai prestigioase institutii de combatere a crimei organizate din lume", scrie Victor Ponta.

Premierul sustine ca lucrarea pe care a sustinut-o in vederea obtinerii acestei diplome se afla si acum in arhiva Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Catania.

Totodata, explica si de ce a scos cursul din CV-ul oficial: "Am scos, la un moment dat, referirea din CV-ul oficial, pentru ca am vrut sa pastrez in acesta mai ales lucruri referitoare la activitatea mea politica. Este un curs de mai multe luni, finalizat cu lucrare, calificativ si diploma. Universitatea din Catania mi-a confirmat prezenta acolo, pentru acest curs. Sunt, asa cum am spus mereu, un om al dreptului si ma deranjeaza ca sunt unii interesati sa imi afecteze aceasta imagine. Am studiat dreptul, am activat in zona dreptului si am performat in zona dreptului. Cu prea multa usurinta se trece peste anii in care am muncit in acest domeniu...".

Nu in ultimul rand, Ponta considera ca aceste mijloace politice ilegale si imorale de defaimare a persoanei sale - "realizate prin intermediul unor jurnalisti care incalca toate regulile deontologice" - nu pot decat sa duca la accentuarea crizei politice si la stimularea atacurilor la persoana nejustificate.

Presedintele Universitatii din Catania, Antonino Recca, a declarat pentru Adevarul ca Victor Ponta nu a fost niciodata masterand la aceasta universitate: "Referitor la solicitarea dumneavoastra, pot sa va confirm ca Victor Ponta nu a fost niciodata masterand la Universitatea noastra".



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
188

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
381

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
109

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...