Ponta, întrebat dacă este rudă cu Cazanciuc: Prin alianţă, dar nu m-am gândit să îl pun să divorţeze

Ponta, întrebat dacă este rudă cu Cazanciuc: Prin alianţă, dar nu m-am gândit să îl pun să divorţeze
"Ne cunoaştem din facultate, am fost colegi şi la Parchetul General o bună perioadă de timp, a lucrat la Parchetul General în perioada în care doamna Kovesi era procuror general", a spus Ponta la postul B1 TV.
 
Întrebat dacă acesta îi este rudă, Ponta a răspuns: "Prin alianţă, dar nu m-am gândit să îl pun să divorţeze".
 
El a insistat asupra faptului că îl cunoaşte pe Cazanciuc de mult timp şi că speră ca experienţa acestuia atât din domeniul justiţiei, cât şi de la Ministerul de Externe să îl ajute.

Noul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, a depus, luni, jurământul de învestitură la Cotroceni, în faţa preşedintelui Băsescu, la ceremonie fiind prezenţi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi premierul Victor Ponta.
 
Premierul l-a desemnat, în 11 aprilie, pe Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, deţinută interimar chiar de şeful Guvernului. În aceeaşi zi, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia lui Robert Cazanciuc din funcţia de procuror.
 
Robert Cazanciuc a fost procuror din 1996 şi secretar general la Ministerul Afacerilor Externe din 2009.
 
Numirea lui Cazanciuc la MJ survine interimatului asigurat de premierul Ponta, după plecarea Monei Pivniceru din funcţie, în favoarea unui post de judecător la Curtea Constituţională.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
10

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
43

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
49

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...