Ponta despre Drumul Botoșani-Suceava: „În luna august vin la inaugurare”

Ponta despre Drumul Botoșani-Suceava: „În luna august vin la inaugurare”
  Primul ministru Victor Ponta a realizat vineri o vizită de lucru pentru evaluarea stadiului lucrărilor la Drumul Național 29 Botoșani-Suceava.

  Cu această ocazie, premierul a fost plăcut suprins că termenul de finalizare a lucrărilor a fost devansat cu aproape un an de zile.

Dacă trebuia să se termine în 2015 și se termină în 2014, normal că sunt satisfăcut. Voi nu sunteți satisfăcuți? Că locuiți aici..., a declarat Victor Ponta, răspunzând întrebărilor unui ziarist din Botoșani.

Astfel, potrivit constructorului, lucrările se vor termina în luna august, în acest an. În acest context, premierul a confirmat că va fi prezent la inaugurarea drumului și că Guvernul va face plățile imediat după finalizarea proiectului.

Deci în luna august vin la inaugurare. Cu siguranță. Am zis că dacă se lucrează dăm banii, dacă nu se lucrează nu dăm, a precizat primul ministru.

Toată lumea se bucura că nu se face

Cu această ocazie, premierul a amintit de criticile venite din partea reprezentanților PNL și PDL care au susținut tot timpul că PSD nu va realiza acest proiect.

Ca în România... Toată lumea se bucura că nu se face... Uite că se face și chiar mai devreme, a subliniat primul ministru.

În cursul anului 2013, atât reprezentanții PNL, cât și cei ai PDL au acuzat că PSD face doar jocuri de imagine și că așa-zisul Drum al morții nu va fi niciodată finalizat  . Președintele PNL Botoșani, Florin Țurcanu, a declarat în mai multe rânduri că guvernul nu va finanța acest proiect.

Ulterior, după ce s-au alocat banii, Țurcanu și alți reprezentanți ai PNL au început să se laude că decizia Guvernului a venit în urma presiunilor făcute de liberali.

De cealaltă parte, într-o vizită la Botoșani, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, spunea că prezența premierului la începerea lucrărilor a fost doar un spectacol ieftin de doi bani.



Dolineaschi îi invită pe adversari la inaugurarea drumului

La începutul anului trecut, președintele PSD Botoșani, Andrei Dolineaschi, anunța că DN 29 care leagă Botoșani de Suceava este trecut pe lista de priorități a guvernului.

Acesta a făcut demersuri pe lângă premierul Victor Ponta pentru alocarea fondurilor și începerea lucrărilor.

Întrebat ce le spune celor care au afirmat că PSD nu e în stare să realizeze acest proiect,Dolineaschi a spus că îl invită și pe Cătălin Flutur, și pe Florin Țurcanu la inaugurarea drumului, pentru că cei doi sunt și ei locuitori ai județului, iar Guvernare pentru Botoșani înseamnă guvernare pentru toți botoșănenii, chiar și pentru adversarii acestui proiect.

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
34

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
36

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
260

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...