Ponta despre acciza la carburanti: Nu sunt masochist sau nebun, dar nu vreau sa-i mint pe oameni, ca Basescu

Ponta despre acciza la carburanti: Nu sunt masochist sau nebun, dar nu vreau sa-i mint pe oameni, ca Basescu
Victor Ponta a declarat, luni, ca este constient ca suplimentarea accizei la carburanti poate fi o lovitura pentru imaginea guvernului in anul electoral 2014, insa a subliniat ca nu a dorit si nici nu doreste sa-i minta pe romani inainte de alegeri, cum spune ca a facut presedintele Traian Basescu in 2009, inainte de a obtine cel de-al doilea mandat la Cotroceni.

Premierul Victor Ponta a declarat ca se considera "dator" sa le explice romanilor ce se va intampla cu banii incasati la bugetul de stat in urma cresterii accizei la carburanti si a subliniat ca si-ar fi dorit sa aiba solutia pentru a renunta la acciza si pentru a putea finanta lucrarile de infrastructura necesare din alte resurse.

"Cred ca datoria mea este sa explic oamenilor, nu domnului Basescu, cum se intampla lucrurile cu banii lor, cum le-am gandit in ultimii doi ani, cum am reusit sa punem inapoi ce Basescu le-a taiat si ce vom face cu banii oamenilor. Oamenii au dreptul sa stie ce se intampla cu banii pe care ei ii platesc", a spus Victor Ponta, care a subliniat ca atata timp cat va fi la putere nu va fi de acord cu taierea veniturilor romanilor, dar ca nici nu poate spune oamenilor "minciuna spusa de Basescu in 2009, ca totul vine din cer".

"Nu sunt masochist sau nebun sa vreau sa bag o taxa inainte de alegeri. Sunt suficient de rational ca sa imi dau seama ca daca in 2014 puteam sa spun ca se scad taxele la jumatate si toti primiti mai multi bani, as fi facut-o. Daca gaseam acel element miraculos care sa-mi permita sa o fac. Asta s-a facut in 2009, cand trebuia sa iasa domnul Basescu presedinte, iar in 2010 a venit catastrofa", a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

"As putea sa spun ca nu avem nevoie de acciza si o scoatem. Dar avem nevoie de o infrastructura care sa permita sa nu mai faci de la Cluj la Bucuresti 7 ore, sa faci 4, sa nu mai platesc cu 40% mai mult la piesele de schimb decat in tarile occidentale, sa nu mai am atatia morti si atatea accidente din cauza camioanelor care trec prin sate. Avem nevoie de infrastructura, iar banii astia vor merge numai la infrastructura", a punctat premierul.

Potrivit estimarilor primului-ministru, in urma cresterii accizei la carburanti la buget se strang suplimentar 2,4 miliarde de lei. "Sunt 600 de milioane de euro care ar reprezenta cofinantarea pe care statul roman trebuie sa o puna alaturi de fondurile europene pentru faimosul Sibiu - Pitesti", a fost exemplul propus de Victor Ponta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani: Primarul Cosmin Andrei anunță Poliție Anti-Drog și programe de consiliere în școli pentru prevenirea consumului de droguri

astăzi, 10:06
33

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, consideră că prevenirea și combaterea consumului de droguri în rândul elevilor trebuie să fie o prioritate a viitoarei administrații mu...

A fost spectacol pe cerul României, aurora boreală vizibilă și în zona Moldovei (Foto)

astăzi, 08:59
358

Noaptea ce a trecut a adus, cu siguranță, cel mai impresionant episod istoric de auroră boreală vizibilă în România din mai toate regiunile sale, spun specialiștii.”Explica...

Botoșani: Fost militar acuzat că a bătut două surori pe stradă!

astăzi, 08:30
289

Un militar în rezervă este acuzat că a bătut două surori, pe fondul unei neînţelegeri. S-a întâmplat în a doua zi de Paşte, pe o stradă din Botoşani, iar după co...