Ponta da examen in Parlament: "M-ati vazut mai schiop si-ati sarit pe mine?"

Motiunea de cenzura depusa de PNL pe subiectul votului prin corespondenta este dezbatuta si votata vineri, incepand cu ora 10:00, in plenul reunit al celor doua camere ale Parlamentului. Titlul motiunii este "Victor Ponta, demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozinca".

"M-ati vazut mai schiop si-ati sarit pe mine?", i-a intrebat Victor Ponta pe jurnalisti. Joi, premierul a mers la spital pentru probleme la genunchi.

Este al patrulea Guvern Ponta si a treia motiune de cenzura depusa de Opozitie, dupa 2012.

Pentru ca motiunea sa fie adoptata si Guvernul Ponta sa pice este nevoie de cel putin 278 de voturi, arată ziare.com. In ciuda negocierilor purtate individual de liderii PNL cu senatori si deputati de la putere (PSD, UNPR, PC, PLR), doar cativa au spus ca vor sustine demersul Opozitiei.

Calin Popescu Tariceanu: "Orice motiune trebuie tratata cum trebuie, trebuia argumentata, aici este punctul nevralgic al motiunii. Mobilizarea trebuie sa o faca cei care depun motiunea". Intrebat daca parlamentarii PLR vor vota, acesta a spus ca nu s-a discutat inca.

Ludovic Orban (PNL): "Decizia PSD, UNPR, PC de a-si tine parlamentarii in banci va reduce probabil numarul parlamentarilor puterii care vor vota motiunea de cenzura, dar descalifica definitiv conducerea PSD si UNPR".

Liderii PSD si UNPR au decis ca parlamentarii acestor partide vor sta in sala, dar nu vor vota, pentru a nu se inregistra surprize. PSD se va abtine de la vot la motiunea de cenzura impotriva Guvernului

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca senatorii si deputatii maghiari vor vota conform propriei constiinte, dar nu impotriva motiunii.

Pe parcursul dezbaterilor, PNL organizeaza zeci de proteste in toata tara, in fata prefecturilor, inclusiv la Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AJPIS Botoșani: Zeci de mii de lei pentru alocații și indemnizații vor intra în conturi începând de mâine!

astăzi, 19:10

54.137 beneficiari ai alocațiilor de stat pentru copii și ai indemnizațiilor pentru creșterea copiilor vor încasa, în total, 35.104.396 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei ca...

Spectacolul „Cei trei purceluși” se joacă două zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani! (foto)

astăzi, 18:40

„Cei trei purceluşi”, este un spectacol după o poveste îndrăgită de copii şi transpusă în scenă de regizorul Valentin Dobrescu, după o idee de Van Gool. Text şi regie ...

Închidere de sezon moto organizată de tinerii liberali, la Botoșani!

astăzi, 18:00

Astfel, la ora 12.00, aceștia sunt așteptați în parcarea Amfiteatrului Cornișa de unde vor pleca într-o plimbare pe Drumul Mănăstirilor. După-amiaza, pasionații mersului pe două r...