Ponta: Batalia politica nu va afecta sistemul judiciar

Ponta: Batalia politica nu va afecta sistemul judiciar
Premierul Victor Ponta a tinut sa asigure in principal "prietenii si partenerii externi" ca dincolo de criza politica si conflictul constitutional, Romania ramane o tara stabila, in care standardele internationale pentru democratie si stat de drept raman respectate, scrie ziare.com.

"In aceasta perioada de conflict constitutional intre presedinte si Parlament, care va fi finalizat astazi printr-un vot al Parlamentului, am avut multe contacte cu partenerii si prietenii nostri internationali.

Guvernul Romaniei da toate asigurarile necesare asupra faptului ca Romania este si va ramane un stat de drept, care respecta toate standardele europene si Constitutia. Dincolo de acest conflict politic intern, pe care niciunul dintre partenerii nostri interni sau internationali nu il critica sau apreciaza, Romania va ramane o tara stabila", a declarat premierul Romaniei, inainte de a pleca, impreuna cu ministrul Apararii, la Buzau, pentru a prezenta personal condoleante familiilor victimilor din elicopterul prabusit joi.

Precizand ca va fi prezent in Parlament, joi dupa amiaza, atunci cand va fi votata propunerea de suspendare a presedintelui Traian Basescu, Ponta a anuntat ca saptamana viitoare se va duce la Bruxelles pentru a asigura decidentii din Comisia Europeana si PE ca justitia si institutiile statului nu vor fi afectate de batalia politica interna.

"Guvernul va lua toate masurile necesare pentru respectarea obligatiilor ce revin Romaniei in baza acordurilor cu FMI, BM si UE.

De asemenea, Guvernul va lua in considerare toate masurile necesare pentru indeplinirea obligatiilor in baza MCV instituit de Comisia Europeana. In Romania, exista o justitie independenta, la standarde internationale.

Indiferent de decizia de astazi a Parlamentului, Guvernul Romaniei va asigura, pana la eventualul referendum, stabilitatea totala si absoluta, atat a CCR, a instantelor, a DNA, a ANI, a serviciilor de informatii si a tuturor celorlalte institutii care nu trebuie sa fie implicate sau afectate de o batalie politica constitutionala.

Guvernul va asigura stabilitatea si independenta acestor institutii. Batalia politica nu va afecta sistemul judiciar. Guvernul Romaniei va respecta toate deciziile CCR, care vor fi emise in perioada urmatoare", a mai spus premierul.

Subliniind ca este de acord cu orice evaluare europeana, in cazul in care partenerii europeni cred ca masurile luate de Guvernul de la Bucuresti nu respecta standardele europene, Victor Ponta a repetat ca "institutiile fundamentale ale statului vor fi tinute departe de batalia politica".

"Imi asum, in numele Guvernului, sa respect orice fel de evaluare europeana, in cazul in care se va considera ca vreuna dintre masurile luate in ultima perioada nu respecta standardele europene. Este o obligatie pe care mi-o asum si o voi pune in aplicare in colaborare cu Parlamentul Romaniei.

Institutiile fundamentale ale statului vor fi tinute departe de batalia politica. Consider legitime ingrijorarea si preocuparea partenerilor nostri straini", a declarat seful Guvernului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
28

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
77

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
125

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...