Alimente care te tin departe de cancer!

Nu e zi în care să nu se vorbească despre cancer şi despre leacurile anticancer. Umanitatea este în aşteptarea unui tratament revoluţionar care să ducă la dispariţia acestei cumplite boli. Dar v-aţi gândit vreodată că de fiecare dată când faceţi cumpărăturile puteţi achiziţiona alimente anticancer? Iată care sunt sfaturile celebrului doctor Oz pentru prevenirea celei mai cumplite dintre bolile acestui secol.

Aprozarul anticancer

Când mergeţi la aprozar nici prin cap nu vă trece că fiecare legumă cu frunze verzi pe care o cumpăraţi vă ţine departe de cancer.

Rucola, de exemplu, conţine două substanţe care luptă împotriva cancerului: chempferol şi quercitină. Studii recente relevă faptul că o dietă care conţine rucola reduce riscul apariţiei cancerului la plămâni.

Sfat: Alegeţi doar frunzele tinere, sunt mai dulci şi au gust de nucă. Când sunt mai mature, frunzele devin mai amărui.

La rândul lor, bananele previn apariţia cancerului la sân datorită unor substanţe denumite catechine şi delfinidină. Acest ultim compus se mai regăseşte în cantităţi substanţiale în coacăzele negre.

Sfat:Jumătate de banană pe zi, la micul dejun, este o modalitate plăcută de a lupta împotriva cancerului.

Citricele sunt şi ele un aliat în lupta anticancer. Portocalele, mandarinele şi clementinele conţin hesperidină şi naringerină, care ajută la reducerea riscului de a dezvolta cancer esofagian.

Sfat:Substanţele anticangerigene se găsesc şi în coajă. Dacă vă îngrijorează aspectul pesticide acumulate în coaja fructelor, puteţi apela la cele ecologice. Spălaţi foarte bine fructul înainte de a rade coaja.

Luptă împotriva cancerului cu peşte şi fructe de mare

Raionul pescărie din orice supermarket este o sursă de sănătate. Despre somon se ştie cât este de bun în lupta anticancer. Dar ştiaţi că şi calamarul este o armă eficace împotriva cancerului la sân? Bogat în acizi graşi omega 3 şi agenţi antiangiogenici, calamarul “înfometează celulele cancerigene. Chiar dacă este extrem de sănătos, nu vă păcăliţi singuri! Dacă-l prăjiţi îşi pierde efectele benefice şi, în plus, conţine şi foarte multe calorii. Cea mai bună motalitate de a găti calamarul este să-l faceţi sote (într-o tigaie inoxidabilă, cu puţin usturoi şi ulei de măsline, de exemplu).

  Sfat:Alegeţi la magazin calamarul curăţat de piele şi tentacule. În acest fel, acasă nu trebuie decât să-l tăiaţi inele şi să-l puneţi în tigaie. În câteva minute e gata.

Cum te protejează de cancer alimentele congelate

Dovleacul este un ingredient anticancer extrem de eficace. Nu-l găsiţi în tot timpul anului, însă puteţi căuta la supermarket versiunea congelată. Sau puteţi să-l tăiaţi în cuburi şi să-l stocaţi la congelator. Dovleacul conţine doi compuşi anticancer – luteina şi zeaxantina – care protejează organismul de cancerul sistemului limfatic. Sfat: Dacă adaugaţi şi puţină scorţişoară, vă asiguraţi că încă un aliment anticancer va intra în dieta voastră.

Lactatele şi cancerul

Nu ocoliţi raionul lactate crezând că nu are nimic de oferit în lupta anticancer. Anumite tipuri de brânză precum Jarslberg, gouda sau edam pot ajuta la prevenirea cancerului la plămâni.

Sfat:Nu cumpăraţi prea multă brânză de-odată. Este suficient să mâncaţi o dată la câteva zile. Nu depozitaţi aceste tipuri de brânză în folie de plastic. Pentru a le conserva corespunzător, împachetaţi feliile în hârtie cerată sau pergament, apoi puneţi-le în pungi de plastic. Astfel brânza rămâne moale şi nu îşi pierde gustul.

Voi obişnuiţi să cumpăraţi alimentele de mai sus?

sfatulparintilor.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Creștinii ortodocși care respectă calendarul de stil vechi au marcat astăzi Ajunul Bobotezei și se pregătesc de sărbătorirea Botezul Domnului!

astăzi, 19:30

Potrivit canoanelor bisericești, Mântuitorul Iisus Hristos a început să propovăduiască atunci când a împlinit 30 de ani, după ce a primit botezul în apa Iordanului d...

Elevii din clasele primare, excluși de la olimpiadele și concursurile școlare în 2025!

astăzi, 15:22

Elevii claselor primare nu pot participa în anul școlar 2024-2025 la olimpiadele și concursurile școlare naționale ale căror calendare de desfășurare au fost anunțate recent de ministeru...

Au apărut primele rezultate în urma protestelor polițiștilor împotriva Ordonanței „trenuleț”!

astăzi, 13:49

Aceștia au protestat împotriva prevederilor controversate ale Ordonanței „trenuleț” în mai multe orașe din țară, protestele fiind marcate de cereri pentru recunoașterea ...