Pompierii in haine de sarbatoare!

Pompierii in haine de sarbatoare!
Implinirea a 76 de ani de la infiintarea Protectiei Civile din Romania reprezinta o noua ocazie pentru IJSU Botosani sa schimbe tinuta specifica interventiei in situatii de criza cu haine de sarbatoare.

In acest an, manifestarile dedicate zilei de 28 februarie au fost organizate le sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani.

Ceremonialul a debutat cu o slujba de sfintire a tehnicii si utilajelor de interventie la dezastre, oficiata de preotul militar Constantin Gradinaru.

Momentul a fost urmat de o sedinta festiva la care au participat toate cadrele inspectoratului, ocazie cu care au fost prezentate mesajele autoritatilor administratiei publice centrale si locale si Ordinul inspectorului sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani.

In contextul zilei de 28 februarie, la sediul inspectoratului s-a organizat Ziua Portilor Deschise. Cetatenii au avut ocazia sa vizioneze in premiera echipa de scafandri, autospeciala pirotehnica achizitionata la sfarsitul anului trecut din fondurile alocate de Consiliul Judetean Botosani, precum aparatura de detectare a elementelor pirotehnice, costumele de protectie a personalului, precum si a utilejelor si accesoriilor necesare manuirii, transportului si depozitarii munitiilor neexplodate identificate pe teritoriul judetului Botosani.

Joi, 26 februarie, s-a organizat si desfasurat Cupa Protectiei Civile la tenis si minifotbal, precum si un concurs interactiv gen Cine stie castiga, cu tema Protectia Civila in Romania, la care au participat cate un echipaj reprezentativ (5 membri) din cadrul subunitatilor de interventie (Botosani, Dorohoi, Saveni si Trusesti).

Cupa Protectiei Civile la minifotbal a fost adjudecata de echipa Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani. Echipajul Detasamentului de Pompieri Botosani a ocupat locul I la concursul interactiv privind protectia civila si interventia in situatii de urgenta.

Cupa Protectiei Civila la tenis la categoria de varsta pana in 35 de ani a fost ajudecata de plt. Buterchi Cornel (Detasamentul de Pompieri Botosani), de plt. adj. Constantin Mariniuc (Garda de Interventie Trusesti) la categoria de varsta peste 35 de ani, si la dublu de echipajul format din cpt. Petru Palimariu si lt. Cristian Tudoruta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuantumul indemnizației de șomaj, majorat la valoarea indicatorului social de referință

astăzi, 12:27
138

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, acesta urmând...

Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM în luna august este de 2,46%

astăzi, 11:58
36

La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani erau înregistrați 3.361 șomeri, din care 1.623 femei, rata ș...

(A) S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. – Abator Roma angajează fochist autorizat.

astăzi, 11:34
81

Salariul brut acordat este un salariu motivant, funcție de competențele și experiența profesională în domeniu.Se asigură transport din Mun. Botoșani și o masă la cantina societății....