Pompierii in haine de sarbatoare!

Pompierii in haine de sarbatoare!
Implinirea a 76 de ani de la infiintarea Protectiei Civile din Romania reprezinta o noua ocazie pentru IJSU Botosani sa schimbe tinuta specifica interventiei in situatii de criza cu haine de sarbatoare.

In acest an, manifestarile dedicate zilei de 28 februarie au fost organizate le sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani.

Ceremonialul a debutat cu o slujba de sfintire a tehnicii si utilajelor de interventie la dezastre, oficiata de preotul militar Constantin Gradinaru.

Momentul a fost urmat de o sedinta festiva la care au participat toate cadrele inspectoratului, ocazie cu care au fost prezentate mesajele autoritatilor administratiei publice centrale si locale si Ordinul inspectorului sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani.

In contextul zilei de 28 februarie, la sediul inspectoratului s-a organizat Ziua Portilor Deschise. Cetatenii au avut ocazia sa vizioneze in premiera echipa de scafandri, autospeciala pirotehnica achizitionata la sfarsitul anului trecut din fondurile alocate de Consiliul Judetean Botosani, precum aparatura de detectare a elementelor pirotehnice, costumele de protectie a personalului, precum si a utilejelor si accesoriilor necesare manuirii, transportului si depozitarii munitiilor neexplodate identificate pe teritoriul judetului Botosani.

Joi, 26 februarie, s-a organizat si desfasurat Cupa Protectiei Civile la tenis si minifotbal, precum si un concurs interactiv gen Cine stie castiga, cu tema Protectia Civila in Romania, la care au participat cate un echipaj reprezentativ (5 membri) din cadrul subunitatilor de interventie (Botosani, Dorohoi, Saveni si Trusesti).

Cupa Protectiei Civile la minifotbal a fost adjudecata de echipa Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani. Echipajul Detasamentului de Pompieri Botosani a ocupat locul I la concursul interactiv privind protectia civila si interventia in situatii de urgenta.

Cupa Protectiei Civila la tenis la categoria de varsta pana in 35 de ani a fost ajudecata de plt. Buterchi Cornel (Detasamentul de Pompieri Botosani), de plt. adj. Constantin Mariniuc (Garda de Interventie Trusesti) la categoria de varsta peste 35 de ani, si la dublu de echipajul format din cpt. Petru Palimariu si lt. Cristian Tudoruta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
595

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
213

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
166

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...