Pompierii, chemati sa dea jos zapada de pe acoperisuri!

Pompierii, chemati sa dea jos zapada de pe acoperisuri!
În ultimele 24 de ore, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru a îndepărta zăpada sau ţurţurii de pe acoperişurile a 11 clădiri. Cetăţenii erau îngrijoraţi că în cădere, gheaţa ar putea răni trecătorii sau avaria autoturismele parcate în zonă ori că acoperişurile caselor ar putea ceda sub greutatea zăpezii.

Astfel, în mai puţin de 10 ore, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani au intervenit pentru înlăturarea pericolului de pe 11 clădiri din municipiile Botoşani şi Dorohoi.

De la începutul lunii februarie, pompierii botoşăneni au intervenit în peste 40 de cazuri în care viaţa trecătorilor era pusă în pericol de ţurţurii sau zăpada de pe acoperişuri.

I.S.U. Botoşani recomandă botoşănenilor să evite deplasarea pe lângă clădirile care au acoperiş tip şarpantă, pentru a nu fi surprinşi de zăpada sau ţurţurii care se pot desprinde, în orice moment, de pe acoperişuri.

Proprietarii de autoturisme sunt sfătuiţi să nu-şi parcheze maşinile în apropierea construcţiilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
47

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
86

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
912

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...