Pompier condamnat la închisoare cu suspendare pentru contrabandă cu ţigări!

Pompier condamnat la închisoare cu suspendare pentru contrabandă cu ţigări!
  Un angajat al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, care a fost judecat pentru evaziune fiscală, contrabandă cu ţigări, deţinere şi comercializare de produse accizabile în afara antreprozitului fiscal, a fost condamnat, vineri, de magistraţii Curţii de Apel Suceava la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani.

Iniţial, Lucian Ionel Lunic, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat de judecătorii Judecătoriei Botoşani la şapte ani de închisoare cu executare, dar a făcut recurs, acţiunea sa fiind admisă de magistraţii suceveni, care i-au schimbat pedeapsa.

 Plutonierul, care se afla în concediu de creştere a copilului, a fost ridicat în luna noiembrie 2010 de la casa mamei sale din Ştefăneşti.

Potrivit anchetatorilor, Lucian Ionel Lunic coordona activităţile de procurare, depozitare temporară şi distribuire a ţigărilor de contrabandă aduse din Republica Moldova, în timp ce alţi şapte apropiaţi ai acestuia plasau ţigările pe piaţa neagră.

În acelaşi dosar, Sorin Todiriu a primit un an de închisoare cu suspendare, iar Ciprian Ghiorghiţă Popovici, care era recidivist, un an şi zece luni de închisoare cu executare. Un alt inculpat, Alin Dărângă a primit doi ani de închisoare cu executare, iar Ştefan Borşa un an şi zece luni de închisoare cu executare, în timp ce Gheorghe Ilie Rîpă, judecat în acelaşi dosar, a primit tot un an şi zece luni.

În cazul unui alt inculpat, Nelu Cărciun, recursul a fost respins de magistraţii suceveni.

“Obligă pe inculpaţii Crăciun Nelu, Popovici Ciprian Ghiorghiţă, Dărângă Alin, Borşa Ştefan şi Rîpă Gheorghe Ilie, în solidar, la plata sumei de 289.986 lei cu titlu de daune materiale către partea civilă D.J.A.O.V. Botoşani", se arată pe site-ul Curţii de Apel Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
1

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
450

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
1110

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...