Pomi de Crăciun și transporturi de lemne, în vizorul polițiștilor. Zeci de amenzi aplicate

Pomi de Crăciun și transporturi de lemne, în vizorul polițiștilor. Zeci de amenzi aplicate

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani desfășoară acțiuni în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul silvic, dar și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun, transmite instituția.

Potrivit IPJ, în cadrul acestor acțiuni sunt instituite filtre rutiere pe drumurile publice care vizează controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

„În ultimele două zile, pentru neregulile constatate au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 6.000 de lei, totodată fiind constată și o infracțiune”, rezumă Delia Nenișcu, reprezentanta instituției.

Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, în colaborare cu angajați ai Gărzii Forestiere, ai Direcției Silvice, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali.

 

Spune-ne opinia ta