Poliţiştii vor sta acasă de alegeri, dacă vor fi trimişi în concediu fără plată

Poliţiştii vor sta acasă de alegeri, dacă vor fi trimişi în concediu fără plată
Poliţiştii vor sta acasă cele 10 zile fără plată în campania electorală şi în ziua alegerilor prezidenţiale, dacă sistemul de siguranţă publică va fi vizat de măsura concediului forţat, a declarat liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, astăzi, după întâlnirea pe care a avut-o cu Dan Nica.

Marin Gruia a precizat că nu se ştie cu exactitate dacă poliţiştii vor fi obligaţi să intre în concediu fără plată timp de zece zile, însă dacă acest lucru se va întâmpla atunci vor alege "perioada campaniei electorale şi ziua alegerilor prezidenţiale".

Întâlnirea de astăzi, dintre sindicalişti şi ministrul internelor Dan Nica, a durat aproape trei ore, timp în care, după cum a precizat juristul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, au fost aduse în discuţie toate revendicările poliţiştilor, iar singurul lucru cert este că până la sfârşitul anului nu se vor face încadrări.

S-a discutat în primul rând despre lipsa fondurilor bugetare, lipsa de personal, despre plata orelor suplimentare, a compensaţiilor pentru chirie, pentru echipament şi despre plata primelor de vacanţă.

"Ministrul Nica a promis că toţi poliţiştii vor primi salariile şi cota de carburant, însă în privinţa compensaţiei pentru chirie şi pentru echipament, precum şi plata primelor de vacanţă a spus că încearcă să identifice soluţii, iar, dacă nu există posibilitatea ca aceste drepturi să fie plătite anul acesta, ele ar putea fi prinse în bugetul pe anul viitor. De asemenea, ministrul a spus că, anul viitor, ministerul va închiria locuinţe de serviciu pentru poliţişti", a declarat pentru NewsIn Coarnă, care a precizat că seria de proteste de săptămâna viitoare se va desfăşura conform programului.

"Promisiunile nu sunt certitudini, aşa că vom ieşi în stradă aşa cum am anunţat, în perioada 17-21 august, pentru a ne cere drepturile, nu măriri de salariu, nu ceva în plus. Doar drepturile", a declarat Coarnă.

Cheltuielile de personal vor fi reduse în 2009 cu circa 1,5 miliarde lei prin impunerea a 10 zile de concediu fără plată pentru toţi bugetarii, iar de la cheltuielile cu bunurile şi serviciile se vor economisi aproape 2,5 miliarde lei, a declarat ministrul finanţelor Gheorghe Pogea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Cuvios David din Tesalonic; Sfântul Ierarh Ioan, Episcopul Goţiei

astăzi, 07:00

Sfântul Cuvios David s-a născut şi a crescut în cetatea Tesalonicului şi prin curăţia sa sufletească s-a arătat ca un înger în trup. Şi-a părăsit prietenii şi averea...

Accident într-o intersecție din Botoșani, o mașină a ajuns cu roțile în sus! (Foto)

Marţi, 25 Iunie 2024
2453

Un accident rutier s-a petrecut marți seara, pe Bulevardul "Mihai Eminescu" la intersecția cu strada Petru Rareș din municipiul Botoșani. În eveniment au fost implicate d...

Bărbat din Dorohoi, sancționat de polițiști pentru piraterie auto!

Marţi, 25 Iunie 2024
173

În cursul zilei de luni, 24 iunie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul Rutier au oprit pentru control pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturi...