Bani pentru calamitati, oferiti unei comune neafectata de inundatii!

Bani pentru calamitati, oferiti unei comune neafectata de inundatii!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Primaria Candesti, judetul Botosani, a primit ajutor cinci miliarde lei vechi de la Primaria sectorului 1 Bucuresti, pentru refacerea zonelor calamitate de inundatiile de anul trecut, desi comuna nu a fost afectata.

"Primaria sectorului 1 din Bucuresti, prin bunavointa domnului primar Chiliman, anul trecut, in urma calamitatilor naturale, a alocat judetului Botosani, prin hotararea Consiliului Local al Primariei sectorului 1, o suma de 15 miliarde de lei, din aceasta suma, 5 miliarde fiind alocate Primariei Candesti datorita unor cunostinte pe care le avea domnul primar in judetul nostru", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Potrivit reprezentantilor Prefecturii, nici pana in ziua de astazi banii nu au putut fi cheltuiti, avand in vedere ca suma a fost alocata pentru refacerea caselor calamitate si a lucrarilor de infrastructura calamitate in urma inundatiilor de anul trecut.

"Trebuie precizat faptul ca, in fapt, comuna Candesti nu a fost afectata de inundatii si banii nu puteau fi utilizati. Singura solutie pentru a putea folosi acesti bani era de a-i redistribui prin bunavointa Consiliului Local al comunei Candesti. Cel mai corect ar fi ca acesti sa fie redistribuiti celor doua comune grav afectate de inundatii, Radauti Prut si Hudesti. In acest scop, astazi am invitat pe cei trei primari la discutii. Fiecare si-a spus punctul de vedere, concluziile au fost unanime", a precizat prefectul.

Pentru a ajuta totusi Primaria Candesti, s-au facut promisiuni din partea prefectului ca va sprijini localitatea pentru ridicarea unui camin cultural.

"Am intrebat care este cea mai mare nevoie a comunei Candesti si se pare ca au nevoie neaparat de un camin cultural. Vom sprijini primarul din localitate in acest sens", a conchis Cristian Roman.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...