Poliţiştii protestează marţi la Palatul Parlamentului

Poliţiştii protestează marţi la Palatul Parlamentului
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) organizează marţi, 10 mai 2011 un miting de protest la Palatul Parlamentului, de la ora 9.30. La protest participă angajaţi ai M.A.I. dar şi membri de familie ai acestora.

"Scopul protestului este sensibilizarea parlamentarilor pentru a da un vot negativ Proiectului de Lege privind încadrarea M.A.I. în bugetul alocat. Actul normativ, care este planificat marţi, 10 mai, pentru votul final, urmează să reglementeze o disponibilizare masivă a personalului din M.A.I. precum şi anularea mai multor drepturi cuvenite, prin lege, celor disponibilizaţi", reiese dintr-un comunicat al SNPPC, conform RTV.

Potrivit aceluiaşi comunicat, SNPPC este împotriva Proiectului de Lege iniţiat de către M.A.I., atât din cauza consecinţelor sale periculoase pentru ordinea publică cât şi din punct de vedere etic-social.

"Reprezentantul M.A.I. a dezinformat Comisiile parlamentare asupra numărului real de poliţişti care funcţionează în România şi a conexat fals diverse informaţii europene, doar pentru a susţine iniţiativa legislativă a ministerului. SNPPC a demascat dublul standard al evaluărilor M.A.I. şi l-a prezentat deputaţilor, împreună cu alte contraargumente", se mai arată în comunicat.

În plus, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor susţine că prin reducerea considerabilă a numărului real de poliţişti va pune în pericol calitatea ordinii publice în România şi va afecta procesul de aderare la spaţiul Schengen.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
315

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
107

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
120

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...