Poliţiştii botoşăneni protestează la Ministerul de Finanţe. Vezi ce nemulţumiri au!

Poliţiştii botoşăneni protestează la Ministerul de Finanţe. Vezi ce nemulţumiri au!

   enational.ro

Poliţiştii botoşăneni s-au alăturat colegilor din ţară şi participă astăzi la protestul organizat de  Federația Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România "Alexandru Ioan Cuza", în faţa Ministerului de Finanţe. 19 angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani au plecat la Bucureşti, principalele revendicări ale angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne fiind de natură salarială.

În cursul zilei de astăzi, Federația Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România "Alexandru Ioan Cuza" protestează în fața Ministerului Finanțelor pentru al 13-salariu, prima de vacanță și salariile compensatorii care nu au fost acordate polițiștilor începând cu anul 2009, fiind suspendate și în prezent.

De asemenea, Federația Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România "Alexandru Ioan Cuza" solicită creșterea cu 10 % a salariului acordat polițiștilor deoarece din anul 2007 salariul acestora nu a mai fost mărit și nici nu a fost acoperită inflația.

În data de 27 noiembrie, preşedintele Iulian Surugiu l-a informat personal pe Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate naţională şi ministrul Afacerilor Interne cu privire la faptul că Ordonanţa 37/2014 şi OMAI101/2014 nu se aplică în sensul că poliţiştii nu primesc banii pentru sporurile respective. Această situaţie s-a creat din cauză că ordinul nu a fost conceput în mod corect, nu a fost pus în aplicare de către cei care aveau obligaţia să o facă, de aceea nici până la această dată drepturile nu sunt acordate corespunzător, poliţiştii fiind prejudiciaţi.

Cu această ocazie s-a hotărât ca începând cu data de 02.12.2014 să fie constituit un grup de lucru la nivelul M.A.I. format din specialiştii ministerului şi reprezentanţii organizaţiilor sindicale care să corecteze OMAI 101/2014 şi să elaboreze un proiect de ordonanţă pentru drepturile salariale ale poliţiştilor pe anul 2015, inclusiv completarea Acordului colectiv privind raporturile de serviciu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...