Polițiști atacați cu cărămizi și înjurați de mai mulți romi, printre care și unul din Botoșani!

Polițiști atacați cu cărămizi și înjurați de mai mulți romi, printre care și unul din Botoșani!
Doi poliţişti care au intervenit la un scandal în comuna Voitinel şi colegii care le-au venit ulterior în ajutor au fost intimidaţi şi agresaţi de romii pe care încercau să-i ducă la audieri şi de rudele lor. La un moment dat, unul dintre agresori a aruncat cu o cărămidă spre poliţişti, un agent fiind lovit în torace. În urma scandalului, principalul agresor a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Vinerea trecută, în jurul orei 19.30, poliţiştii Secţiei Rurale Gălăneşti au fost sesizaţi că patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, sunt în stare de ebrietate şi provoacă scandal în faţa unui magazin din Voitinel.

La faţa locului, cei doi poliţişti care formau patrula le-au cerut celor patru să îi însoţească la sediul Postului de Poliţie Voitinel, pentru audieri.

Conform anchetei poliţiei, cei trei bărbaţi, Cornel Ciorcan, în vârstă de 27 de ani, din Voitinel, Lucian Rusu, de 29 de ani, din Leorda-Botoşani şi Ionel Bobu, în vârstă de 22 de ani, din Vicovu de Sus, toţi de etnie romă, au început să fie agresivi, i-au înjurat pe poliţişti şi le-au făcut semne obscene.

Polițiștii au solicitat sprijinul posturilor de poliție învecinate, concomitent reușind să-l rețină și să-l conducă la sediul postului pe unul dintre suspecţi, timp în care ceilalți doi au fugit şi s-au îndreptat spre locuințele din cătunul de romi al satului, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

Între timp, poliţiştii veniţi în ajutor au plecat în căutarea celor doi fugari.

Lucian Rusu şi Cornel Ciorcan au fost găsiţi în cătunul de romi, însă membrii familiei celui din urmă au sărit la poliţişti.

În ambuscada creată, Cornel Ciorcan a pus mâna pe o bucată de cărămidă şi a aruncat-o spre un agent, pe care l-a lovit în zona toracelui.

Citeste mai mult pe Monitorul de Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
435

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
146

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
416

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...