Poliţist rutier din Botoşani, acuzat de şantaj! Câţi bani i-a cerut unui şofer!

Poliţist rutier din Botoşani, acuzat de şantaj! Câţi bani i-a cerut unui şofer!

 Masina politistului, implicat in accidentul din luna iunie  

Un poliţist din cadrul Serviciului Rutier Botoşani este acuzat de procurori de şantaj şi va trebui să dea socoteală în faţa instanţei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus, joi, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Dan Cristian Haureş, agent de poliţie în cadrul IPJ Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Potrivit procurorilor, în perioada iunie-octombrie 2015, inculpatul a purtat discuţii cu persoana vătămată Onofrei Alexandru-Paul şi cu părinţii acesteia, prin care a exercitat acte de constrângere psihică, susţinând că are posibilitatea de a influenţa cercetările efectuate în legătură cu producerea unui accident rutier petrecut la data de 05 iunie 2015, în care au fost implicaţi inculpatul şi persoana vătămată, cea din urmă fiind cercetată pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.


Concret, inculpatul a ameninţat persoana vătămată că va suporta consecinţe dintre cele mai grave, respectiv pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani, anularea permisului de conducere şi imposibilitatea de a mai exercita meseria de şofer, precum şi tergiversarea dosarului penal.

"Ca urmare a evenimentului rutier, inculpatul i-a pretins lui Onofrei Alexandru suma de 10.000 euro cu titlu de daune, deşi, prin prisma calităţii de agent de poliţie rutieră, pe care a exercitat-o mult timp, cunoştea că nu poate avea calitatea de persoană vătămată în cauză, în condiţiile în care, prin certificat medico-legal i se acordaseră 6-8 zile îngrijiri medicale, iar pentru a cădea sub incidenţa legii penale sunt necesare peste 90 zile îngrijiri medicale", susţin procurorii.

În acest caz, despăgubirea putea fi obţinută prin intermediul societăţii de asigurări la care conducătorul auto vinovat avea poliţă RCA sau pe calea unei acţiuni la instanţa civilă. Potrivit procurorilor, urmare a acţiunilor de constrângere psihică exercitate, la data de 29.10.2015 inculpatul Dan Cristian Haureş a primit de la tatăl persoanei vătămate suma de 3.000 de euro, reprezentând un avans din suma pretinsă.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se precizează într-un comunicat al procurorilor.

Citeşte şi ACCIDENT! Poliţist rănit de un şofer care a luat-o la fugă! FOTO 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
168

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
935

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
459

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...