Politist judecat pentru masluirea unui accident!

Un agent din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Botosani a fost trimis în judecată ieri, sub acuzaţia de complicitate la fals intelectual şi favorizarea infractorului, după ce a încercat să muşamalizeze un accident rutier în care a fost implicat un cumătru de-al său.

Un alt poliţist care a eliberat în fals autorizaţia de reparaţie a maşinii a scăpat de acuzaţii, după ce procurorii au ajuns la concluzia că acesta ar fi acţionat la presiunile colegului său. Şi şoferul implicat în accident va răspunde în faţa legii, fiind trimis în judecată sub acuzaţiile de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, fals în declaraţii şi uz de fals.

Potrivit rechizitoriului, totul este legat de accidentul din seara de 16 martie, de pe Calea Naţională, când, în apropiere de staţia de carburanţi Lukoil, Dumitru A. de 56 de ani, măturător la Urban Serv, a fost acroşat de o Dacie albă.

Cu toate că bărbatul a fost rănit, şoferul nu a oprit. Internată cu o fractură la piciorul drept, victima a avut nevoie de 88–90 de zile de îngrijiri medicale.

După mai bine de 12 ore de căutări, poliţiştii l-au identificat pe Gheorghe Cepoi de 56 de ani, din Botoşani, ca fiind principalul suspect.

Invitat la Poliţie pentru a fi audiat, acesta a prezentat o autorizaţie de reparaţie a maşinii pe care o obţinuse ilegal, prin intermediul lui Boghian. (Articol complet in Monitorul de Botosani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
186

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
188

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
272

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...