Politist cercetat penal si disciplinar in urma unui accident rutier petrecut in Darabani!

Politist cercetat penal si disciplinar in urma unui accident rutier petrecut in Darabani!
A accidentat o minoră, dupa care a modificat locul producerii evenimentului rutier!

Fapta s-a dovedit a fi cu atât mai gravă, cu cât oamenii legii au descoperit că vinovatul este un coleg de-al lor.

În cursul zilei de ieri, 21 aprilie a.c., în jurul orei 17.30, un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Darabani, în timp ce conducea o motocicletă, a surprins şi accidentat o minoră de 15 ani, angajată în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.

În urma accidentului, victima a fost transportată la Clinica de Neurochirurgie Iaşi, în vederea examinării medicale şi a acordării de îngrijiri medicale.

"Primele cercetări efectuate au stabilit că poliţistul se afla în afara orelor de program şi poseda doar permis de conducere categoria B, necorespunzător pentru a conduce motociclete pe drumurile publice. De asemenea, primele cercetări indică faptul că, până la sosirea echipei de cercetare la faţa locului, agentul de poliţie a modificat locul accidentului, ascunzând motocicleta implicată în accident", a precizat comisar Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

În vederea stabilirii alcoolemiei, i-au fost recoltate probe biologice de sânge. Faţă de poliţist au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul şi modificarea locului accidentului fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.

"Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani dezaprobă astfel de comportamente din partea angajaţilor care aduc atingere atât prestigiului instituţiei, cât şi profesiei de poliţist. Conducerea instituţiei informează opinia publică cu privire la faptul că, având în vedere comportamentul poliţistului, a fost dispusă declanşarea procedurii de cercetare prealabilă pentru a se stabili dacă faptele acestuia constituie şi abateri disciplinare, urmând a se lua măsurile legale în consecinţă", se arata în comunicatul IPJ Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
134

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
219

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
97

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...