Poliția vrea să-și cerceteze angajații care strică imaginea instituției prin postări pe Facebook. ”E o vânătoare de vrăjitoare!”

Conducerea Poliției Române vrea sancționarea polițiștilor care încalcă statutul profesiei, prin postările de social media sau intervențiile în spațiul public.

Polițiștii care prejudiciază imaginea instituției prin intervenții publice sau postări pe rețelele sociale vor fi cercetați și pot fi sancționați disciplinar, reiese dintr-un document intern transmis recent de Poliția Română inspectoratelor din țară. Dispozițiile sunt contestate de sindicaliști.

Un document intern emis pe 6 septembrie 2024 de conducerea Poliției Române provoacă neliniște în rândul polițiștilor, în special a celor care lucrează în sindicatele din breaslă sau care sunt activi pe rețelele sociale.

Este vorba de o „adresă scrisă” semnată de inspectorul șef al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), Benone Matei, adresată conducerilor inspectoratelor județene de poliție (IPJ) din țară.

Documentul propune identificarea, cercetarea și posibila sancționare disciplinară, de către conducerile IPJ-urilor, a polițiștilor care prejudiciază imaginea Poliției prin activitatea lor extraprofesională, mai exact prin ceea ce postează pe rețelele de socializare sau prin alte intervenții publice.

Documentul prevede și verificarea polițiștilor care obțin venituri din conținutul audio-video postat online, mai exact în ce măsură aceștia au raportat veniturile în declarațiile de avere.

Liderii sindicali de la „Diamantul” și „Europol” spun pentru Europa Liberă că atât ei, cât și unii membri ai sindicatelor se simt vizați de prevederile din documentul intern al Poliției.

„Conducerea poliției este pe cale să declanșeze o vânătoare de vrăjitoare”, spune liderul sindicatului „Diamantul”, Vitalie Josanu. Integral pe Europa Liberă…

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

astăzi, 20:20

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

astăzi, 19:40

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...