Cei trei reprezentanti ai Politiei Animalelor, impreuna cu reprezentanti ai Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, au fost si la padocurile unde au fost omorati cainii. Acestia verifica si conditiile in care s-a produs eutanasierea, dar si documentele care au stat la baza luarii unei astfel de decizii. Cei de la Politia Animalelor spun ca pana acum au vazut doar procesul-verbal de procurare a substantelor cu care au fost eutanasiati cainii, dar nu si documente care sa ateste ca acestea au fost folosite.

Reprezentantii Politiei Animalelor au depus si o plangere penala pe numele medicului veterinar Cristian Pancu, acesta fiind acuzat de ucidere cu intentie a animalelor. Totodata, oficialii de la Bucuresti au cerut Colegiului Medicilor Veterinari din Botosani si suspendarea dreptului de libera practica a medicului.
Cei de la Politia Animalelor au adaugat ca si viceprimarul Florin Ghiorghita a fost luat in vizor.
"Domnul viceprimar este de asemenea in vizorul nostru pentru a fi anchetat, acesta a fost sesizat intr-adevar de ceea ce se intampla aici insa momentan, din ce am investigat pana acum, persoana care este avizata sa ia aceasta decizie este medicul veterinar din cadrul acestui adapost, insa nu excludem posibilitatea de a fi implicate ai alte persoane, iar daca consideram ca se fac vinovate vom actiona cu aceeasi plangere penala si pentru acestia. Se investigheaza si la Politie tot personalul care a fost aici la momentul eutanasierii, am inteles ca sunt 15 persoane", a spus Alexandra Floares.
Un mare semn de intrebare este legat de performanta medicului veterinar de a eutanasia cei 230 de caini in doar doua ore. Dupa cum sustin cei de la Politia Animalelor, ar fi trebuit 10 minute pentru eutanasierea fiecarui caine, in total fiind nevoie de cel putin 38 de ore!
"Nu cred ca este posibil sa eutanasieze 230 de caini in 2 ore. Conform spuselor medicului, si am fost si la Serviciul Public de Administrare Baze Sportive si Zone de Agrement, ni s-a aratat un proces-verbal cum ca s-au procurat aceste substante care au fost folosite pentru eutanasiere, insa nu consideram ca este timpul necesar in 2 ore sa fie eutanasiati 230 de caini, mai ales ca eutanasierea este obligatorie prin lege a fi facuta numai de catre medicul veterinar, ori aici am inteles ca a fost ajutat de un asistent, care nu este autorizat sa faca eutanasiere, si de niste muncitori. 10 minute poate dura eutanasierea unui singur caine", a precizat inspectorul Alexandra Floares.
Inspectorii de la Politia Animalelor spun ca asteapta acum rezultatele necropsiei cadavrelor ridicate de la padoc, si in functie de rezultate vor actiona in consecinta.
Alexandra Floares a declarat, vizavi de cele intamplate la Botosani: "genocid nu pot sa spun ca a fost, pentru ca este aplicabil la oameni, insa pot sa spun ca este ceva similar in cazul cainilor, daca exista un termen, pe acela l-as folosi".
Daca va fi gasit vinovat, medicul veterinar Cristian Pancu risca pana la 3 ani de inchisoare sau amenda penala.