POFTA BUNA: Tocana manastireasca

Tocana manastireasca - o reteta de post, usor de pregatit, asa cum este gatita in multe din asezamintele monahale din tara noastra.
 
Ingrediente: 

 •4 dovlecei
 •3 cepe
 •3-4 morcovi
 •3-4 ardei
 •4 rosii
 •o legatura de marar
 •o legatura de patrunjel verde
 •ulei (pentru prajit)
 •sare
 •piper

Dovleceii cruzi sunt curatati, apoi taiati in felii. Acestea sunt prajite usor pana cand se rumenesc. Separat, sunt calite ceapa impreuna cu rondelele de morcov, feliile de ardei si de rosii. Se adauga apa si se lasa la fiert. Cand e gata, adaugam feliile de dovlecel. Tocam marar si patrunjel si presaram deasupra.

Pofta buna!
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciorba rădăuțeană inventată de o botoșăneancă, vezi rețeta AUTENTICĂ și cum se prepară!

astăzi, 18:48

Cu toate că baza se aseamănă cu cea de ciorbă de burtă, ciorba rădăuțeană este o variantă mai ușoară și care se poate face oricând, nu doar de sărbători. Este un preparat gustos c...

Gestul unui ”iubitor” de animale din Botoșani: ”Decât să dau niște bani, mai bine o arunc…”

astăzi, 17:56

A îngriji o pisică este de cele mai multe ori o experiență plină de bucurie, dar această bucurie vine la pachet și cu responsabilități. Nu la fel a gândit un botoșănean care a...

Tabere în parohiile din Botoșani pentru sute de copii!

astăzi, 17:13

În cadrul proiectului „Tabăra din pridvorul satului”, al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care își propune organizarea a 120 de tabere în comunități rurale și urb...