POFTA BUNA - Sarmale cu porumb si morcov (de post)
Stiri Botosani Monday, 29 November 2010 ActualitateFoile de varza se taie, selectandu-se bucatile in care compozitia poate fi impachetata cu usurinta. In mana stanga se pune foaia de varza, aproape de incheietura mainii se aseaza putina compozitie si se ruleaza foaia de varza cu mana dreapta. Mana stanga se strange caus pentru a nu lasa sa se desfaca tubul de varza, iar cu degetele de la mana dreapta se preseaza marginile foii de varza spre interior si astfel se formeaza sarmaua.
Sarmalele se aseaza in straturi succesive, in forma de melc. Cand am terminat de pus sarmalele in oala, adaugam apa cat sa le acopere, taiem doua rosii rondele (sau bulion) si le asezam deasupra. Dupa ce au fiert la foc mic, sarmalele se pot lasa inca 20 de minute la cuptorul preincalzit la 180 grade.
Ingrediente pentru 20 de sarmale: 2 morcovi mari, 50 gr porumb dulce din conserva, 20 foi de varza, 180 gr orez, sare, boia de ardei dulce, 30 gr bulion, 50 ml ulei, 2 cepe, cimbru, 2 rosii mari si proaspete.
POFTA BUNA!
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Furtuni anormale și fenomene extreme - ANM anunță o săptămână bizară în România!
Vara și-a intrat în drepturi în România, iar ultimele zile au adus temperaturi destul de ridicate. Însă, pe lângă căldura dogoritoare, urmează o perioadă cu vreme c...
(P) Botine elegante vs. cizme - Când și cum să alegi
Îți place să te porți lejer, dar trebuie să recunoști că încălțămintea elegantă are un rol cheie în definirea ținutei cu gust. Sunt zile în care, vrei nu vrei, trebu...
Marți, 10 iunie, încep probele scrise din sesiunea iunie a examenului național de Bacalaureat 2025!
La nivelul județului Botoșani, probele scrise din prima sesiune (iunie-iulie) a examenului național de Bacalaureat 2025 se vor desfășura în perioada 10-13 iunie în 8 centre de examen ...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.72 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici