POFTA BUNA - Sarmale cu porumb si morcov (de post)
Stiri BotosaniLuni, 29 Noiembrie 2010Actualitate132 vizualizăriFoile de varza se taie, selectandu-se bucatile in care compozitia poate fi impachetata cu usurinta. In mana stanga se pune foaia de varza, aproape de incheietura mainii se aseaza putina compozitie si se ruleaza foaia de varza cu mana dreapta. Mana stanga se strange caus pentru a nu lasa sa se desfaca tubul de varza, iar cu degetele de la mana dreapta se preseaza marginile foii de varza spre interior si astfel se formeaza sarmaua.
Sarmalele se aseaza in straturi succesive, in forma de melc. Cand am terminat de pus sarmalele in oala, adaugam apa cat sa le acopere, taiem doua rosii rondele (sau bulion) si le asezam deasupra. Dupa ce au fiert la foc mic, sarmalele se pot lasa inca 20 de minute la cuptorul preincalzit la 180 grade.
Ingrediente pentru 20 de sarmale: 2 morcovi mari, 50 gr porumb dulce din conserva, 20 foi de varza, 180 gr orez, sare, boia de ardei dulce, 30 gr bulion, 50 ml ulei, 2 cepe, cimbru, 2 rosii mari si proaspete.
POFTA BUNA!
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!
10
Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...
Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el
16
Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...
Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!
215
Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici