POFTA BUNA! Fasole batuta (de post)

Este un fel de mancare usor de preparat si hranitor. Poate fi servita si ca aperitiv.

Ingrediente:
500 g fasole alba boabe, 2 cepe nu prea mari, 1 morcov, 50 g ulei, 1-2 catei de usturoi si sare dupa gust si regim.

Instructiuni:
1) Alegem fasolea, eliminand corpurile straine, o spalam si apoi o punem la inmuiat intr-un vas cu apa rece cateva ore (sau de seara pana dimineata).
2) Intr-o oala de 4 litri cu apa clocotita, punem boabele de fasole si le fierbem cca 15 minute, dupa care schimbam apa. O punem din nou la fiert tot cu apa clocotita.
3) Adaugam o ceapa taiata marunt, morcovul si sarea. Dupa ce s-a fiert bine, ca boabele sa fie moi, strecuram fasolea si lasam boabele sa se raceasca.
4) Trecem boabele prin masina de tocat, adaugam putin ulei, usturoiul bine pisat cu putina sare si potrivim de sare si piper si frecam bine.
5) Punem fasolea batuta in vasele de servit.
6) Curatam a doua ceapa pe care o taiem pestisori.
7) Prajim ceapa pana capata o culoare aurie frumoasa.
8) Cu o furculita asezam ceapa rumenita deasupra si putem turna si din uleiul in care am prajit ceapa.

Se tine in frigider pana o servim.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (378)

astăzi, 09:13

O PANORAMARE A EPIGRAMEI CONTEMPORANE A intrat, recent, într-un circuit de nișă, un volum generos (460 de pagini). El conține o parte din creațiile unor spirite neliniștite, a unor lupi ...

Elevii unei școli din Dorohoi au „plantat speranță în pământ și culoare pe hârtie”! (Video)

astăzi, 08:25

Elevii Școlii Profesionale Speciale „Ion Pillat” Dorohoi au participat la un amplu proiect educativ și creativ intitulat „Plantăm speranță în pământ și culoare pe ...

Calendar Ortodox: Astăzi îl cinstim pe Sf. Mare Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir

astăzi, 08:00

Părinţii săi l-au botezat pe ascuns de frica prigoanelor şi îl învăţau tainele sfintei credinţe creştine. Şi aşa, Dimitrie a cunoscut adevărul din cuvintele părinţilor săi, d...