POFTA BUNA: Chiftele de post cu ciuperci

Ingrediente:

2 linguri orez
1 cana ciuperci
3 linguri faina
2 cartofi potriviti
2 cepe mici
1 legatura patrunjel
boia
ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Curata cartofii de coaja si pune-i la fiert 15 minute. Separat, fierbe si orezul. Toaca ceapa marunt si caleste-o putin, pana cand capata o nuanta aurie. Scurge cartofii fierti bine, paseaza-i si amesteca-i cu orezul fiert, ceapa calita, patrunjelul si ciupercile date prin masina de tocat si condimenteaza cu sare, boia si piper, dupa gust. Ia cate putin din aceasta compozitie si formeaza chiftelute micute. Trece-le prin faina si prajeste-le in ulei. Din compozitia rezultata se fac chiftelute, care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
Chiftelutele de post se servesc reci, ca aperitiv.

sursa: acasa

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesor universitar din Iași: Ce s-a întâmplat în Spania? ”Sunt probleme pe care le-am anticipat inclusiv pentru Romania!”

astăzi, 10:22

Silviu Gurlui, profesor de fizică la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a explicat care ar fi cauza acestui blackout: ”O supraîncărcare masivă a rețelei el...

Enescu, pomenit de Paștele Blajinilor, la 70 de ani de la trecerea în veșnicie. Și o poveste din curtea bisericii din Liveniul natal! (Foto)

astăzi, 09:50

Compozitorul George Enescu a fost pomenit luni la Biserica „Sf. Gheorghe” – Nou din Capitală. Slujba a fost oficiată de Episcopul vicar Timotei Prahoveanul al Arhiepiscopiei Bucure...

Pompierii botoșăneni, prezenți la etapa zonală a Competiției Naționale de Descarcerare și Prim Ajutor Calificat! (Foto)

astăzi, 09:47

Pompierii botoșăneni sunt prezenți, în aceste zile, la Iași, acolo unde cei mai buni salvatori din zona Moldovei își vor testa deprinderile practice în scenarii extreme de desca...