POFTA BUNA: Chiftele de post cu ciuperci

Ingrediente:

2 linguri orez
1 cana ciuperci
3 linguri faina
2 cartofi potriviti
2 cepe mici
1 legatura patrunjel
boia
ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Curata cartofii de coaja si pune-i la fiert 15 minute. Separat, fierbe si orezul. Toaca ceapa marunt si caleste-o putin, pana cand capata o nuanta aurie. Scurge cartofii fierti bine, paseaza-i si amesteca-i cu orezul fiert, ceapa calita, patrunjelul si ciupercile date prin masina de tocat si condimenteaza cu sare, boia si piper, dupa gust. Ia cate putin din aceasta compozitie si formeaza chiftelute micute. Trece-le prin faina si prajeste-le in ulei. Din compozitia rezultata se fac chiftelute, care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
Chiftelutele de post se servesc reci, ca aperitiv.

sursa: acasa

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Antrenorul Farului, înaintea meciului cu FC Botoșani: ”Tot timpul echipa condusă de Leo Grozavu a avut spirit de luptă!” (Video)

astăzi, 17:18

Farul Constanța începe sezonul 2025-2026 din Superliga pe terenul celor de la FC Botoșani. Partida este programată luni, 14 iulie, de la ora 19.00.  Acesta va fi primul meci oficial a...

Atenție, Cod galben de ploi în județul Botoșani! VEZI localitățile vizate

astăzi, 15:15

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod galben de instabilitate atmosferică pentru o parte din județul Botoșani, valabilă astăzi, până la ora 16:30....

Ministrul Apărării anunță recrutări pe bandă rulantă: „E nevoie de mai multă lume!”. Ce spune despre armata obligatorie

astăzi, 14:31

Ministrul Apărării din partea USR, Ionuț Moșteanu, vrea investiții mai mari în Armată. În opinia oficialului Guvernului Bolojan, MApN trebuie să se bazeze pe 120.000 de cadre. Mo...