POFTA BUNA: Chiftele de post cu ciuperci

Ingrediente:

2 linguri orez
1 cana ciuperci
3 linguri faina
2 cartofi potriviti
2 cepe mici
1 legatura patrunjel
boia
ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Curata cartofii de coaja si pune-i la fiert 15 minute. Separat, fierbe si orezul. Toaca ceapa marunt si caleste-o putin, pana cand capata o nuanta aurie. Scurge cartofii fierti bine, paseaza-i si amesteca-i cu orezul fiert, ceapa calita, patrunjelul si ciupercile date prin masina de tocat si condimenteaza cu sare, boia si piper, dupa gust. Ia cate putin din aceasta compozitie si formeaza chiftelute micute. Trece-le prin faina si prajeste-le in ulei. Din compozitia rezultata se fac chiftelute, care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
Chiftelutele de post se servesc reci, ca aperitiv.

sursa: acasa

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 50 de kilograme de articole pirotehnice confiscate de polițiști!

astăzi, 15:00

Miercuri, 17 decembrie 2025, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au identificat pe strada Grivița un autoturism în interiorul căruia se aflau mai  multe articole piro...

Mai are România nevoie de sfinţi? Dar de eroi? Cum îngroapă statul urmele crimelor Securităţii comuniste?

astăzi, 14:35

De ani de zile, Vaticanul încearcă să beatifice un român, un compatriot de-al nostru. Procesul este însă îngreunat chiar de România, de parcă ţara noastră nu şi-ar...

Dedeman, printre favoriți la preluarea Carrefour România. Karina Pavăl ar fi coordonat oferta

astăzi, 14:11

Informațiile apar în contextul în care grupul francez analizează o posibilă retragere din mai multe piețe din Europa Centrală și de Est, inclusiv din România, după peste două...