POFTA BUNA: Chiftele de post cu ciuperci

Ingrediente:

2 linguri orez
1 cana ciuperci
3 linguri faina
2 cartofi potriviti
2 cepe mici
1 legatura patrunjel
boia
ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Curata cartofii de coaja si pune-i la fiert 15 minute. Separat, fierbe si orezul. Toaca ceapa marunt si caleste-o putin, pana cand capata o nuanta aurie. Scurge cartofii fierti bine, paseaza-i si amesteca-i cu orezul fiert, ceapa calita, patrunjelul si ciupercile date prin masina de tocat si condimenteaza cu sare, boia si piper, dupa gust. Ia cate putin din aceasta compozitie si formeaza chiftelute micute. Trece-le prin faina si prajeste-le in ulei. Din compozitia rezultata se fac chiftelute, care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
Chiftelutele de post se servesc reci, ca aperitiv.

sursa: acasa

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primarii au mers la Guvern, iar Ilie Bolojan i-a anunțat că taie în carne vie: Suntem într-o situație dificilă!

Tuesday, 5 August 2025

Premierul Ilie Bolojan s-a întâlnit, la Guvern, cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România. Primarii au venit în special pentru a discuta despre pro...

Funeralii de stat pentru Ion Iliescu: Guvernul a declarat doliu național joi, 7 august!

Tuesday, 5 August 2025

Joi, 7 august, va fi declarată zi de doliu național în memoria fostului președinte al României Ion Iliescu, care a murit marți, la vârsta de 95 de ani. Guvernul a anunțat că...

Leo Grozavu, contrazis de patron: „Când e nervos, nu vede prea bine”!

Tuesday, 5 August 2025

Valeriu Iftime, patronul celor de la Botoșani, l-a contrazis pe Leo Grozavu, antrenorul moldovenilor, care s-a luat aseară de arbitrajul lui Ionuț Coza de la meciul cu Rapid, încheiat cu...