POFTA BUNA: Chiftele de post cu ciuperci

Ingrediente:

2 linguri orez
1 cana ciuperci
3 linguri faina
2 cartofi potriviti
2 cepe mici
1 legatura patrunjel
boia
ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Curata cartofii de coaja si pune-i la fiert 15 minute. Separat, fierbe si orezul. Toaca ceapa marunt si caleste-o putin, pana cand capata o nuanta aurie. Scurge cartofii fierti bine, paseaza-i si amesteca-i cu orezul fiert, ceapa calita, patrunjelul si ciupercile date prin masina de tocat si condimenteaza cu sare, boia si piper, dupa gust. Ia cate putin din aceasta compozitie si formeaza chiftelute micute. Trece-le prin faina si prajeste-le in ulei. Din compozitia rezultata se fac chiftelute, care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
Chiftelutele de post se servesc reci, ca aperitiv.

sursa: acasa

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Internațional „Mugurelul” de la Dorohoi a ajuns la a XIX-a ediție, vezi programul din acest an!

astăzi, 13:24

Piațeta Grigore Ghica, din nou gazda Festivalului-Concurs Internațional de muzică populară „Mugurelul’’. Ajuns la cea de-a XIX-a ediție, festivalul este un omagiu adus regretatu...

După moartea unui adolescent: Un primar anunță rezilierea contractului cu firma Bolt!

astăzi, 12:38

Contractul pentru închirierea trotinetelor electrice va fi reziliat, a declarat Adrian Niță, primarul orașului Piatra Neamț. Astfel, Primăria Piatra Neamț a decis să rezilieze contract...

Consilier al președintelui Nicușor Dan: "Nu avem nevoie de atâtea județe și localități!"

astăzi, 12:11

Consilierul președintelui Nicușor Dan, Radu Burnete, subliniază necesitatea unei reforme profunde a administrației și economiei românești: digitalizare reală, privatizare responsabilă ș...