ISU BOTOSANI: Cod Portocaliu de viscol şi ninsori. Vezi măsurile anunțate de CJSU

ISU BOTOSANI: Cod Portocaliu de viscol şi ninsori. Vezi măsurile anunțate de CJSU
Potrivit avertizării meteorologice transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul 22.03.2013, ora 18.00 – 23.03.2013, ora 08.00, judeţul Botoşani se va afla sub incidenţa Codului Portocaliu de ninsori şi vânt puternic. În intervalul amintit sunt prognozate precipitaţii sub formă de ninsoare, iar viteza vântului va depăşi temporar 80- 90 km/h , viscolind zăpada.

În vederea evitării surprinderii de fenomenele prognozate, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Botoşani a dispus luarea următoarelor măsuri:

          - instituirea serviciului de permanenţă la nivelul tuturor primăriilor din judeţ;
          - avertizarea populaţiei cu privire la fenomenele prognozate;
          - pregătirea şi verificarea forţelor şi mijloacelor pentru intervenţie;
          - asigurarea viabilităţii căilor de comunicaţie rutiere din administrare;
          - asigurarea confortului termic la abonaţii casnici şi instituţii (agent termic);
          - asigurarea furnizării continuităţii utilităţilor publice (energie electrică, apă);
          - pregătirea spaţiilor de adăpostire a persoanelor surprinse în trafic de fenomenele meteorologice prognozate, precum şi organizarea şi funcţionarea aprovizionării cu alimente şi apă a populaţiei la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. 

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă au fost avertizate să monitorizeze situaţia şi să anunţe în cel mai scurt timp Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice prognozate.

Având în vedere prognoza meteo pentru următoarele ore, CJSU Botoşani recomandă populaţiei să evite orice călătorie pe timp de viscol şi ninsoare puternică. Dacă, totuşi, deplasarea este necesară, informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate la numerele de telefon 0231/ 510.792 – pentru drumuri judeţene şi  0231/516.524 – pentru drumuri naţionale.

De asemenea, recomandă cetăţenilor ca, în perioada în care se manifestă fenomenele meteo prognozate, să nu treacă prin dreptul clădirilor aflate în construcţie sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt, panourilor publicitare sau copacilor. Botoşănenii sunt sfătuiţi să nu-şi parcheze autovehiculele în astfel de zone şi să-şi închidă bine uşile, geamurile sau orificiile pentru ventilaţie de la locuinţe şi anexe gospodăreşti.

I.S.U. Botoşani a dispus funcţionarea neîntreruptă a grupei operative şi măsuri de pregătire pentru intervenţie.
 
 
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
15

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
134

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
88

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...