Ploile fac ravagii. Trafic blocat în zona Lebăda, gospodării inundate. Pompierii sunt în alertă

Ploile fac ravagii. Trafic blocat în zona Lebăda, gospodării inundate. Pompierii sunt în alertă

În urma ploilor abundente, înregistrate în această după-amiază, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Botoşani pentru evacuarea apei din mai multe gospodării de pe străzile Plopilor și Sitnei, dar și pentru înlăturarea unui arbore căzut pe strada Victoriei.

Misiunile forțelor sunt în desfășurare, anunță Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (ISJU).

„Potrivit datelor furnizate de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, într-o oră, la Dracșani s-au înregistrat 35 l/mp, la Todireni 21,7 l/mp și la Nicolae Bălcescu 21 l/mp”, a transmis Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

Între timp, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a avertizat că traficul este blocat pe drumul național DN 28B, la intrarea în municipiul Botoșani dinspre Zăicești, în urma ploilor abundente.

Reamintim că, până vineri, la ora 03.00, județul Botoșani se află sub atenționare meteorologică de tip Cod galben de ploi abundente, fiind prognozate averse ce vor avea caracter torențial și desărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

 

Spune-ne opinia ta