Ploi și vreme urâtă cu răcire accentuată la Botoșani

Ploi și vreme urâtă cu răcire accentuată la Botoșani

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, marţi dimineaţă, o atenţionare Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii pentru 16 judeţe din centrul şi nord-estul României.

Aceasta este valabilă până miercuri, ora 10:00, când va intra în vigoare o informare meteorologică de ploi şi răcire accentuată pentru toată ţara.

 Potrivit ANM, începând de marţi, ora 13:00, până miercuri, ora 10:00, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova, apoi local şi în Transilvania.

Vor fi averse torenţiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.

Judeţele ce se vor afla sub Cod galben sunt: Botoşani,  Suceava, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Mureş, Harghita, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Braşov, Covasna, Prahova şi Buzău, ultimele două parţial.

Începând de miercuri, în intervalul orar 10:00 - 23:00, vremea se va răci în toată ţara, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, şi vor cădea cantităţi însemnate de apă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
3

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
123

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
633

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...