Planul de acoperire a riscurilor din Botoșani va fi actualizat

Planul de acoperire a riscurilor din Botoșani va fi actualizat

Consilierii locali vor aproba mâine o reactualizare a Planului de analiză și acoperire a riscurilor pe teritoriul municipiului, având la bază o serie de acte normative.

Conform Ordinului ministrului Administrației și Internelor pentru aprobarea Metodologiei dec elaborare a Planului de analiză și acoperire a riscurilor și a Structurii – cadru a Planului de analiză, cuprinde riscurile potențiale identificate la nivel de Botoșani. S-au actualizat și analizat riscurile tehnologice care sunt generatoare de situații de urgență, atribuțiile autorităților și responsabililor și nu în ultimul rând componența nominală a structurilor cu atribuții în domeniul gestionării situațiilor de urgență și locurile și spațiile de evacuare și cazare a populației în caz de necesitate, a declarat Sorin Curcă, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al municipiului Botoșani.

Chiar dacă la prima vedere par doar chestiuni pur tehnice și strict legislative, de-a lungul timpului voluntarii din cadrul Primăriei, au demonstrat utilitatea acestui serviciu, intervenind ori de câte ori a fost necesar.

 

Spune-ne opinia ta