Plângere prealabilă făcută de fostul viceprimar către Consiliul Local!

Fostul viceprimar al municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a deschis o acţiune la instanţa de contencios administrativ de la Tribunalul Botoşani, prin care cere anularea Hotărârilor de Consiliu Local emise în data de 19 mai, respectiv cele legate de schimbarea sa din funcţie şi de numirea în funcţia de viceprimar a lui Eugen Ţurcanu.

De asemenea, Andrei a înaintat o plângere prealabilă şi către Consiliul Local în care de asemenea solicită revocarea acestor hotărâri, spunând şi motivele pentru care solicită acest lucru.

Fostul viceprimar susţine că Eugen Ţurcanu nu avea dreptul să participe la deliberare şi nici la adoptarea hotărârilor întrucât "avea un interes personal clar şi evident pentru schimbarea viceprimarului şi alegerea sa în această funcţie, avându-se în vedere indemnizaţia corespunzătoare a funcţiei care este mult mai mare decât cea de consilier, dar şi statutul de viceprimar", acesta invocând în plângere şi articolul din lege care a fost încălcat.

Totodată, Cosmin Andrei arată că în şedinţa în care a fost schimbat din funcţie, în timpul votării consilierul local Paul Onişa a ieşit din cabina de vot arătându-şi buletinul fapt ce, în opinia sa, duce la anularea votului.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul fermier din Botoșani care duce mai departe tradiția familiei: ”Pasiunea a venit de la bunicul meu, un respectat inginer!” (Foto)

astăzi, 09:04

Tânărul provine dintr-o familie de agricultori. Bunicul său a fost inginer agronom, tatăl, chiar dacă este profesor de sport, la bază a fost tehnician veterinar, iar Gabi a studiat Agricult...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (322)

astăzi, 08:31

NICOLAE BRĂDĂŢEANU despre cum a ajuns la epigramă Am să răspund ghidându-mă după volumul tău  „Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra… cărţilor epigr...

Calendar ortodox, 6 octombrie: Sfântul Apostol Toma; Sf. Mc. Erotiida

astăzi, 08:00

Sfântul Apostol Toma, numit şi Geamănul, era din Galileea şi a fost unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos. Înainte de a fi ucenic al Domnului, fusese pescar. ...