Plângere la DNA pe numele primarului Portariuc şi a viceprimarului Andrei!

  Primarul Ovidiu Portariuc si viceprimarul Cosmin Andrei s-au ales cu o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la Parchet, cei doi fiind acuzaţi că au prejudiciat bugetul local cu aproape 83.000 de lei.

  Plângerea a fost făcută de către consilierul local Florin Ghiorghiţă şi se referă la modul în care au fost achiziţionate cele 25 de freze.

Pe contul său de pe Facebook, Ghiorghiţă a pus şi continuţul plângerii.

"Domnule Procuror Şef,

Subsemnatul Ghiorghita Florin Ioan, domiciliat…titular al cărții de identitate seria XT nr. ....., CNP ......., în temeiul art. 222 (respectiv, art.223) din Codul procedură penală, formulez prezenta PLÂNGERE împotriva numitilor Portariuc Ovidiu Iulian domiciliat in mun. Botosani, jud. Botosani in prezent primar al municipiului Botosani si Andrei Cosmin Ionut, domiciliat în Botosani, județ Botosani, in prezent viceprimar al municipiului Botosani faptul că in anul 2013 Primaria municipiului Botosani prin serviciul Achizitii a demarat procedura de achizitie publica cu cerere de oferta a 25 freze de zapada.

Serviciul Achizitii prin organigrama este in subordinea directa a primarului Ovidiu Iulian Portariuc iar de licitatie s-a ocupat in mod direct viceprimarul Cosmin Ionut Andrei.

Caietul de sarcini cu caracteristicile tehnice ale frezelor de zapada a fost intocmit de catre personalul din cadrul Directiei de Servicii Publice, Sport si Agrement iar fisa tehnica a fost facuta pentru a achizitiona freze de zapada Husqvarna model ST5524 sau ceva similar de aceeasi calitate.

La licitatie s-a prezentat o singura firma S.C. LINX L.M.N. S.R.L. BOTOSANI, care este distribuitor al produselor Husqvarna si a ofertat un pret de 6187.6 ron/buc, pretul pietei. Surpriza a aparut la livrare cand aceeasi societate, in intelegere cu cei doi pomeniti mai sus, primarul Ovidiu Iulian Portariuc si viceprimarul Cosmin Ionut Andrei, a adus 25 freze de zapada marca Faworyt N6560BS care pe piata libera au un prêt de vanzare de 2869,12 ron/buc. si care sunt ansamblate in Polonia, cu componente din China si care nici nu respecta caracteristicile tehnice din fisa de date a achizitiei.

Comisia de receptie desemnata de cei doi a semnat receptia si astfel Primaria Botosani in loc de freze de zapada Husqvarna model ST5524 a achizitionat freze marca Faworyt model N6560BS de o proasta calitate la pretul de 6187.6 ron/buc. Astfel bugetul municipiului Botosani a fost vaduvit cu suma de 82962 ron, bani din care se aude ca s-au platit comisioane celor doi.

De remarcat ca cele 25 freze care ar fi trebuit sa coste 71728 ron inclusiv TVA au costat de fapt 154690 ron inclusiv TVA, diferenta de 82962 ron facand obiectul unui profit urias pentru cei implicati.

Dovada săvârșirii infracțiunilor o fac cu următoarele mijloace de probă pe care vi le trimit atasate".

Tototdată, consilierul local al PDL a lansat si o provocare către cei din PSD.

"Pentru ca cei de la PSD si-au facut campanie electorala permanenta din 2008 pana astazi folosind numele meu si denigrandu-ma continuu, pentru ca au lansat tot felul de zvonuri si acuze total nefondate dar care mi-au afectat imaginea publica si starea de sanatate, lansez public o provocare tuturor.

Si lui Portariuc,, si lui Cosmin Andrei, si lui Tincu si care o mai vrea: eu fac publica odata la cateva zile cate o sesizare (plangere penala) pe care o fac catre Directia Nationala Anticoruptie, Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani, Politia municipiului Botosani cu fapte pe care atat eu cat si populatia municipiului le considera fapte de coruptie, abuz in serviciu, spalare de bani, etc. iar ei sa faca acelasi lucru in ceea ce ma priveste.

Si sa vedem daca ceea ce au spus ei de atatia ani despre mine sunt adevarate sau ceea ce eu voi aduce la cunostinta publica reprezinta fapte de natura penala a celor care vremelnic ne conduc.

Provocarea este deschisa tuturor celor care doresc. Astazi incep cu Andrei Cosmin Ionut si cu achizitia de freze de zapada. Si credeti-ma ca am multe zile de scris despre ei si faptele lor. Episodul urmator: Mihai Tincu - schimbul de teren cu Rapsodia Conf.", a mai postat Florin Ghiorghiţă pe contul său de Facebook.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...