Plan de încasări depășit de Fiscul botoșănean

Plan de încasări depășit de Fiscul botoșănean
În primele șase luni ale acestui an, Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Botoșani a reușit să depășeasă programul de încasări stabilit de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Potrivit lui Radu Țurcanu, directorul executiv al AJFP Botoșani, în primul semestru s-a încasat suma de 343,03 milioane lei, gradul de realizare fiind de 113,64%.

De altfel, în fiecare lună din primul semestru al acestui an, Fiscul botoșănean a reușit să încaseze mai mulți bani decât programul stabilit de ANAF.

Cele mai mari încasări au fost în luna ianuarie, când la nivelul județului suma colectată la bugetul general consolidat al statului s-a ridicat la 75,90 de milioane lei, gradul de realizare fiind de 115,42%.

Potrivit conducerii Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani, mediul de afaceri botoșănean colaborează mult mai bine cu organele fiscale, față de anii anteriori. Totodată, și nivelul arieratelor este în scădere.

"Depășirea programului de încasări se datorează și eforturilor organelor fiscale cu atribuții în constatare, stabilire, impunere și colectare a creanțelor bugetare în conștientizarea operatorilor economici privind conformarea voluntară la plată", a declarat Radu Țurcanu, directorul executiv al Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
338

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
363

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
217

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...