Plan de încasări depășit de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani!

Plan de încasări depășit de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani!
Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani continuă să depășească programul de încasări stabilit de Agenția Națională de Administrare Fiscală, astfel că la șase luni încasările la bugetul general consolidat al statului sunt pe același trend ascendent.

Potrivit datelor prezentate de Radu Țurcanu, directorul executiv al Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani, în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2015, la nivelul județului a fost, cumulat, un program de colectare de 353,44 milioane lei, realizându-se 378,63 milioane de lei, diferența de 25,19 milioane reprezentând aproximativ 50% din programul unei luni, la nivel de Botoșani.

“In cele șase luni toate unitățile teritoriale din județ și-au realizat programul de colectare și l-au și depășit. Singura sincopă este la Săveni unde au 96,84% pe total, influența este foarte mică la nivel de județ, ținând cont că au avut un program total de 14,23 milioane lei și au realizat 13,785 milioane lei. Per total administrație județeană programul este realizat și depășit", a declarat Radu Țurcanu.

Nivelul bun al încasărilor se datorează și schimbării comportamentului operatorilor economici faţă de administraţia fiscală, prin creșterea gradului de conformare voluntară atât pe sistem declarativ, cât şi la plata obligaţiilor datorate bugetului general consolidat, procent care a înregistrat în ultimii ani o creştere la nivelul județului Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta